06.09.2018

Sastamala Gregorianan toiminnanjohtaja Tiina Kuusisto siirtyy Pirkanmaan festivaalien uudeksi toiminnanjohtajaksi

Sastamala Gregoriana -festivaalin toiminnanjohtajana tammikuusta 2017 lähtien toiminut Tiina Kuusisto aloittaa Pirkanmaan festivaalit – Pirfest Ry:n toiminnanjohtajana 15.09.2018.

Pirfest ry on pirkanmaalaisten laadukkaiden kulttuurifestivaalien verkosto, jolla on 37 jäsentä kymmenen kunnan alueella. Vanhaan musiikkiin keskittyvää Sastamala Gregoriana -festivaalia Tiina Kuusisto ehti järjestää kahtena vuotena, ja oli samalla käynnistämässä syksyllä 2017 avautunutta tapahtumatalo Tyrvään Pappilaa.

Kuusisto jätti elokuun lopussa haikeat jäähyväiset upealle kansainväliselle festivaalille ja aivan erityiselle, asialleen omistautuneelle toimijaryhmälle.

”Kiitän täydestä sydämestäni festivaalin hallitusta, innokkaita yhteistyökumppaneita ja pyyteetöntä talkooporukkaa. Erityisesti haluan kiittää yhdistyksen aiempaa puheenjohtajaa Maiju Vuorenojaa luottamuksesta sekä nykyistä puheenjohtajaa Johannes Rantasta mahtavasta kannustuksesta ja avusta hektisinä festivaalikuukausina. Kiva, että saan tehdä jatkossakin yhteistyötä osin samojen ihmisten kanssa. Sastamala Gregoriana on kansainvälisesti arvostettu ja tunnettu festivaali. Oli hienoa huomata, kuinka vanhan musiikin taitajat ympäri maailmaa suorastaan kilvoittelevat päästäkseen esiintymään festivaaleilla. Sastamala on hurjan kaunis ja virkeä matkailukaupunki, jolla on potentiaalia vielä vaikka mihin. Yhteistyö kaupungin eri toimijoiden kanssa sujui hienosti ja notkeasti, kaikki puhalsivat yhteisen hiileen. Monia yhteistyöhankkeita ehdimme parin vuoden aikana viritellä. Ne jätän seuraajalleni eteenpäin hiottavaksi ja jatkan itse uusille poluille”, Kuusisto tuumaa.

Sastamala Gregorianan toiminnanjohtajana toimii vuoden loppuun asti festivaalin entinen toiminnanjohtaja, festivaalin nykyinen puheenjohtaja Johannes Rantanen. Festivaalin hallitus ilmoittaa jatkosuunnitelmista ja uuden toiminnanjohtajan valintaprosessista myöhemmin.

”On ollut suuri ilo tehdä töitä Tiinan kanssa ja nähdä miten hienosti festivaali on jälleen kehittynyt. Tiina on tehnyt merkittävää työtä festivaalin eteen ja ollut viemässä monia kehitysideoita eteenpäin. Tätä työtä jatkamme innolla ja ahkeruudella myös jatkossakin. On harmillista, että Sastamala Gregoriana ja Sastamalan kaupunki menettävät erinomaisen ja idearikkaan toimijan. Onneksi yhteistyömme kuitenkin jatkuu myös tulevaisuudessa festivaalin ja paikkakunnan kehittämiseen eteen alueellisella ja kansainvälisellä tasolla ammattitaitoisissa käsissä, Rantanen toteaa.