19.05.2021

Sastamala Gregorianan ohjelmistossa riehuu rutto, vietetään Pyhän Päärynän päivää ja lapset laulavat

Kuin feenikslintu, nousee Sastamala Gregoriana siivilleen uudelleensyntyneenä, tuhkan ja tulen keskeltä, yhden pidennetyn viikonlopun ajaksi heinäkuussa. Festivaali koostuu tänä kesänä 6 eri konsertista, joista 4 järjestetään Sastamalan Pyhän Marian kirkossa. Tämän lisäksi kahtena iltana järjestetään konserttipäivällinen sekä Tyrvään Pappilassa että Sastamalan Wanhassa Pappilassa. Festivaalin esiintyjät ovat tänä vuonna kaikki Suomesta. Osana festivaalia järjestetään jälleen myös pääsymaksuton musiikkiteatteria ja sirkusta yhdistävä ulkoilmatapahtuma, Pyhän Päärynän legenda, hedelmäpuistaan ja mehustamostaan tunnetun Vanhakylän kartanon puutarhassa.

Kysyntä kesän festivaalille on ollut kova ja kulttuurielämyksiä selvästi kaivataan – tämän olemme saaneet huomata viime kuukausien aikana. Haluammekin kiittää kaikkia niitä, jotka ovat festivaaliamme tavalla tai toisella tukeneet, kyselleet ja kaivanneet kesän konsertteihin ja kärsivällisesti odottaneet tietoa kesän festivaalista ja lipunmyynnin alkamisesta, kaikkien näiden muutosten keskellä. Toivon todella, että heinäkuussa pääsemme jälleen kokemaan Sastamala Gregorianan tunnelman ja taian, yhdessä, kertoo festivaalijohtaja Johannes Rantanen.

Konsertteihin myydään vallitsevan tilanteen vuoksi rajallinen määrä pääsylippuja, ellei tilanne muutu parempaan. Mestarikurssia ei kesällä 2021 järjestetä. Sisätiloissa järjestettävissä konserteissa yleisöltä edellytetään kasvomaskin käyttöä, elleivät voimassaolevat suositukset ja rajoitukset muutu.

Lumoava Brugge -festivaalille vuodelle 2020 ja 2021 ostetut liput käyvät sellaisenaan uusille esityspäiville vuonna 2022. Mikäli uusi esityspäivä ei sovi, lipun voi palauttaa 30.6.2021 mennessä https://web.lippu.fi/palautus/

Sastamala Gregorianan konsertit 15.-18.7.2021

Torstai 15.7. kello 19.00 | Sastamalan Pyhän Marian kirkko
Ruusuromaanin kukkiva puutarha – musiikkia 1200-luvun runoelman tunnelmiin
Tuuli Lindeberg, laulu & Anna-Maaria Oramo, laulu, clavisimbalum ja virginaali

Perajanta 16.7. kello 19.00 | Sastamalan Pyhän Marian kirkko
Lapsed caick laolacatt!
Ensemble Gamut!

Lauantai 17.7. kello 15.00 | Vanhakylän kartanon puutarha & Väentupa
Koko perheen ilmainen ulkoilmatapahtuma: Pyhän Päärynän legenda
Säilättäret & Härkätien leikarit & Duo Ophelia

Lauantai 17.7. kello 19.00 | Sastamalan Pyhän Marian kirkko
Fortuna Desperata – kun rutto riehuu
Vokaaliyhtye Lumous & Fioretto Ensemble, kertoja Jukka Virtala

SunnuntAI 18.7. kello 15.00 | Tyrvään Pappilan amfiteatteri
Renessanssiyhtye Venus Vivida
Englantilaisessa puutarhassa

Sunnuntai 18.7. kello 19.00 | Sastamalan Pyhän Marian kirkko
Line of Beauty – musiikkia Etonin kuorokirjasta
I Dodici