04.03.2022

Sastamala Gregorianan Markiisitar ja filosofi -hyväntekeväisyyskonsertti sunnuntaina 13.3.

Sastamala Gregoriana ja Partnos Oy järjestävät sunnuntaina 13.3. kello 16 Sastamalassa konsertin Markiisitar ja filosofi, jossa esiintyy Pirkanmaan Barokki. Konsertin kaikki lipputulot lahjoitetaan lyhentämättömänä valitsemaamme hyväntekeväisyyskohteeseen Ukrainassa.

Tervetuloa nauttimaan ainutlaatuisesta konsertista ja tekemään hyvää!

 

Markiisitar ja filosofi

Musiikkia ja kirjeitä ranskalaisista salongeista valistuksen ajan kynnyksellä

Funkkistalo | sunnuntaina 13.3.2022 kello 16.00

 

Pirkanmaan Barokki

Aira Maria Lehtipuu, barokkiviulu

Heidi Peltoniemi, viola da gamba

Jouko Laivuori, cembalo

sekä näyttelijä Minna Hokkanen

 

Lippuja on saatavana Funkkistalon kassalta sekä verkkokaupastamme.

Lippujen hinta on 20 € ja 15 € eläkeläisiltä, opiskelijoilta sekä lapsilta.

 

”Mitä kieltenopiskeluun tulee, riittää naiselle hänen oman maansa kieli, mutta en suinkaan vastusta halua opiskella latinaa. Se on kirkon kieli, ja se avaa tien kaikkiin tieteisiin ja mahdollistaa keskustelun kaikkien aikojen parhaiden ajattelijoiden kanssa heidän tekstiensä kautta. Naiset opiskelevat mielellään italiaa, mutta sitä pidän vaarallisena touhuna! Italia on rakkauden kieli ja sen maan kirjailijoilla vaikuttaa olevan sangen vähän säädyllisyyttä.” Markiisitar de Lambert: Kirjeitä äidiltä tyttärelle (1728)

Konsertissa sukelletaan 1600-luvun aateliselämän arkeen ja 1700-luvun valistusajatuksiin poikkeuksellisten naisten, muun muassa markiisitar de Sévignén ja madame de Graffignyn kirjoittamien kirjeiden kautta. Jo kauan ennen kuin vapauden, veljeyden ja tasa-arvon huudot kaikuivat katubarrikadeilta, oli maailma muuttunut myös yläluokan naisten salongeissa ajateltu ajatus, lausuttu sana ja kirjoitettu kirjain kerrallaan. Monet tuolloin 300 vuotta sitten esitetyistä asioista ovat itsestäänselvyyksiä meidän nykyisessä pohjoismaisessa hyvinvointivaltiossamme. Kuitenkin ihmisoikeuksien, tasa-arvon ja sivistyksen tilaa laajemmin katsottuna valistuksen ajatukset ansaitsevat edelleen tulla ajatelluiksi, sanotuiksi ja tehdyiksi.

Ohjelman monivivahteisen musiikin ovat säveltäneet messieurs Couperin ja Rameau sekä madame Jacquet de La Guerre.

Sastamala Gregoriana – Early Music Festival 15.-22.7.2022

www.sastamalagregoriana.fi
Facebook | Instagram | Twitter 

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

21.03.2024

Maailman paras mandoliinimies, sävelkylpyjä sylivauvoille, kaikkein kauneimpia kantaatteja – Sastamala Gregoriana soi 17.–21.7. italialaista musiikkia kuudessa eri konserttipaikassa

Sastamala Gregorianassa pääsee tänä kesänä musiikkimatkalle roomalaisen ylhäisön palatseihin, Vatikaanin taivaallisten aarteiden äärelle ja Rooman salaisiin puutarhoihin. Festivaali järjestetään tänä vuonna jo 28. kerran. Festivaalin viiden tapahtumapäivän aikana järjestetään yhteensä 14 erillistä tapahtumaa, joista kahteen…