29.05.2013

Sastamala Gregorianan lapsiperheille suunnatussa ilmaistapahtumassa yhdistyvät hulvattomalla tavalla renessanssimusiikki ja klovneria

Viime kesänä vanhan musiikin festivaali Sastamala Gregoriana järjesti ensimmäisen kerran historiansa aikana lapsille suunnatun ilmaistapahtuman, jossa vanha musiikki yhdistyi Mauri Kunnaksen Robin Hood kirjan tarinoihin. Tapahtuma keräsi Pukstaavin puistoon lähes 300 kuulijaa.

Tänä kesänä ilmaistapahtuma saa jatkoa, kun varaslähdön festivaaliviikkoon ottaa torstaina 18.7. klo 17.00 PelleBändin ”Renessanssin 4 Ässää” esitys. Paikkana on viime vuoden tapaan Suomalaisen kirjan museo Pustaavin puisto, sateen sattuessa Pukstaavin sali (jolloin paikkoja rajoitetusti). Vanhan musiikin konserteista poiketen lastentapahtuman esityksessä on tänä vuonna myös äänentoisto.

Hulvattomassa klovnikonsertissa kurkistetaan renessanssiajan maailmaan, sen kiehtoviin rytmeihin ja soittimiin ihastuttavien punanenien kautta. PelleBändin tulkinnat vanhasta musiikista ovat raikkaita ja vekkuleita. Puuteripöly pöllähtelee, kun pellet panevat parastaan!

Syksyllä 2012 Helsingissä ensi-iltansa saaneessa esityksessä kuullaan lapsillekin tuttuja melodioita ja tarttuvia rytmejä uudestisyntyneinä. Tutuksi tulevat sekä vanhat soittimet että klovnien itse valmistelemat ja nerokkaasti soivat ”härpättimet”.

Näyttelijäklovneina esiintyvät televisiostakin tutut näyttelijät Minna Kivelä ja Sirpa Tarvainen . Muusikkoklovneina taituroivat musiikin moniottelijat Jarmo Julkunen sekä Veera Railio. Esityksen on ohjannut Taina Mäki-Iso.

Pukstaavin kanssa yhteistyössä järjestettävän tapahtuman yhteydessä museon ja tornihuvilan ovet ovat avoinna klo 19 asti. Myös museoon ja näyttelyihin on vapaa pääsy klo 17-19.

**

Sastamala Gregoriana – Wanhan Musiikin Päivät on 18. kerran vanhan musiikin kohtauspaikka 20.-27.7.2013. Kesän konserteissa soi musiikki renessanssiruhtinaiden linnoista, barokkiprinssien palatseista ja eurooppalaisista pyhätöistä teemalla ”Musiikin mesenaatit – paavit, prinssit ja ruhtinaat”. Esiintyjät ovat vanhan musiikin huippuja Suomesta ja ulkomailta. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii englantilainen luuttutaiteilija Michael Fields. Konserttisarjaa täydentää lapsille suunnattu ilmaistapahtuma sekä kansainvälinen vanhan musiikin mestarikurssi. Tapahtuman tuottaja, Sastamala Gregoriana ry, on Pirkanmaan festivaalit Pirfest ry:n ja Finlands Festivals ry:n jäsen. Lisätietoja: http://www.sastamalagregoriana.fi