24.01.2012

Sastamala Gregoriana – Wanhan Musiikin Päivät vie kuulijat pyhiinvaeltajien musiikin maailmaan

Sastamala Gregoriana festivaalin teema on tänä vuonna ”Matkalla – löytöretket ja pyhiinvaellukset”. Aiempina vuosina konserttisarjassa on kuultu eri maiden ja alueiden vanhaa musiikkia. Teemamaina ovat olleet Englanti, Ranska, Italia, Skandinavia ja Baltia, Reininmaa sekä Espanja ja Portugali. Nyt musiikkimatka jatkuu löytöretkien ja pyhiinvaellusmatkojen innoittamana.

Festivaali järjestetään 17. kertaa. Monipuolisessa ohjelmistossa kuullaan musiikkia kaikilta vanhan musiikin aikakausilta, niin keskiajalta kuin barokin ja renessanssin kausiltakin. Kansainvälinen konserttisarja tuo kuultavaksemme sekä instrumentaali- että vokaalimusiikkia. Aiemman kuuden konsertin sijaan Sastamala Gregoriana soi ensi kesänä seitsemässä konsertissa, joista kuusi Sastamalan Pyhän Marian kirkossa ja yksi Tyrvään Pyhän Olavin kirkossa.

Palkittuja Eurooppalaisia kokoonpanoja Rautaveden maisemiin

Festivaalin taiteellisen johtajan, englantilaisen luutisti Michael Fieldsin kokoama ohjelma tuo Sastamalaan tasokkaita taiteilijoita niin Suomesta kuin Euroopastakin. Tiistaina 24.7. esiintyvä vokaaliyhtye Profeti della Quinta voitti 2011 arvostetun York Early Music Festival Young Artists –kilpailun. Samaisen, joka toinen vuosi pidettävän kilpailun, voitti 2009 Barokkiyhtye Meridiana, jonka sointia kuullaan Tyrvään Pyhän Olavin kirkossa torstaina 26.7.

Vokaaliyhtye Profeti della Quintan ja Barokkiyhtye Meridianan lisäksi ensi kertaa Sastamalassa kuullaan sunnuntain 22.7. myöhäiskonsertissa kansainvälistä Apollo’s Noyse kokoonpanoa. Kotimaisia vanhan musiikin taitajia edustavat vokaaliyhtye Lumous sekä vanhan musiikin yhtye Fioretto.

Festivaalin avajaiskonsertin ”Pyhiinvaellusmatka Santiago de Compostelaan” kokoonpano on uniikki Sastamala Gregoriana Consort, johon taiteellinen johtaja Michael Fields on koonnut ensi kesäksi sekä suomalaisia että kansainvälisiä taiteilijoita. Tämän kokoonpanon ja ohjelman voi kuulla vain lauantaina 21.7. Sastamala Gregorianassa. Lauantain herkässä
myöhäiskonsertissa kuullaan sopraano Evelyn Tubbia ja luutisti Anthony Rooleytä.

”Matkalla – löytöretket ja pyhiinvaellukset” teeman myötä konserttisarjassa matkustetaan muun muassa Espanjan Compostelaan, Israeliin ja Pyhän Birgitan jalanjäljissä kuohuvaan keskiaikaan.

Karkun evankelinen opisto järjestää samaan aikaan festivaalin kanssa mestarikurssin. Sen opettajina ovat muiden muassa sopraano Evelyn Tubb ja Michael Fields. Kurssilaiset esiintyvät festivaalin päätöskonsertissa.

Tapahtumaan voi ostaa yksittäisiä lippuja Lippupalvelusta 1.4.2012 alkaen sekä kirkon ovelta tuntia ennen konsertin alkua. Lippujen hinnat ovat 30/25/20/15 euroa.

Sastamala Gregoriana järjestetään 21.-27.7.2012.

http://www.sastamalagregoriana.fi