24.01.2012

Sastamala Gregoriana tähtää tulevaisuuteen

Vuosi 2012 tuo mukanaan Sastamala Gregoriana festivaalille Finlands Festivalsin jäsenyyden ja ympärivuotisen toiminnanjohtajan. Sastamala Gregoriana ry:n hallitus on kutsunut Sastamala Gregoriana – Wanhan Musiikin Päivät festivaalin toiminnanjohtajaksi KTM Helena Salmen Sastamalasta. Hän on aloittanut tehtävässään vuoden alussa. Sastamala Gregoriana on 17 vuoden aikana saavuttanut paikkansa merkittävänä kansainvälisenä vanhan musiikin tapahtumana. Festivaalin kehittäminen ja vakiinnuttaminen vaatii lisäresursseja. Siksi hallitus teki päätöksen ympärivuotisen osa-aikaisen toiminnanjohtajan palkkaamisesta. Taiteellisena johtajana jatkaa edelleen luuttutaiteilija Michael Fields Englannista. Hän on toiminut tehtävässä vuodesta 2006. Sastamala Gregorianan mestarikurssilla Michael Fields on ollut opettajana jo vuodesta 1997.

Sastamala Gregoriana – Wanhan Musiikin Päivät -festivaali on hyväksytty Finlands Festivalsin jäseneksi vuoden 2012 alusta alkaen. Jäsenyys merkitsee lisää valtakunnallista ja kansainvälistä näkyvyyttä. Finland Festivals kokoaa
sateenvarjonsa alle Suomen parhaat ja kiinnostavimmat festivaalit. Jäsenfestivaaleja on tällä hetkellä lähes sata. Finland Festivals toimii kulttuurin ja matkailun alalla, ja sen tärkeimmät tehtävät ovat festivaalien edunvalvonta, markkinointi, tiedotus, tiedonkeruu ja tutkimus sekä koulutus.

Sastamala Gregoriana on ollut myös mukana perustamassa Pirkanmaan Festivaalit PirFest ry:tä ja on edelleenkin sen jäsenenä mukana maakunnallisessa kulttuurifestivaalien yhteistyössä.

Sastamala Gregoriana järjestetään 21.-27.7.2012.

http://www.sastamalagregoriana.fi