01.07.2016

Sastamala Gregoriana, Suomen suurin vanhan musiikin tapahtuma soi heinäkuussa 21. kerran

Sastamala Gregoriana – Wanhan Musiikin Päivät –festivaalia vietetään tänä vuonna 21. kerran 22.–30.7. välisenä aikana Sastamalassa, Pirkanmaalla. Finland Festivalsin Vuoden festivaaliksi 2016 valitsema Sastamala Gregoriana tarjoaa vuosittain viikon verran musiikkia kaikilta vanhan musiikin kausilta aina keskiajalta barokkiin.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa festivaalin historiassa kuullaan myös rajoja rikkovaa modernia musiikkia. Teemana on Virtauksia – Vanha ja Uuden Musiikin Risteyksessä. Osaltaan kyseessä on sanaleikki; festivaalilla kuultava musiikki on aitoa vanhaa musiikkia, uusvanhaa eli nykyaikana sävellettyä vanhaa musiikkia sekä täysin uutta, modernia musiikkia ikiaikaisiin teemoihin perustuen.

Mukana festivaalilla on tänä vuonna 24 muusikkoa ja lähes 20 mestarikurssilaista kaikkialta maailmasta – mm. Suomesta, Iso-Britanniasta, Sveitsistä, Alankomaista, Japanista, Israelista, Puolasta ja Italiasta. Esiintymässä ovat vokaali- ja instrumentaaliyhtye Fantazyas, keskiaikaiseen ja renessanssimusiikkiin erikoistunut kansainvälinen musiikkiyhtye La Morra, brittiläinen vokaaliyhtye The Marian Consort sekä Assi Karttunen & Rody van Gemert.

Festivaalin konserttisarja koostuu viidestä konsertista, joista neljä järjestetään Sastamalan keskiaikaisessa Pyhän Marian kirkossa ja yksi Tyrvään Pyhän Olavin kirkossa.

Tämän lisäksi ennenkuulumattomat ja –näkemättömät teemakonsertit tuovat festivaaliin tuoreen tuulahduksen; toinen teemakonserteista ja samalla festivaalin avajais-/kutsuvieraskonsertti järjestetään sastamalalaisen Vexve Oy:n tehdassalissa pe 22.7.

Toinen teemakonserteista on kahvikonsertti suomalaisen kirjan museo Pukstaavin museokahvilassa to 28.7.

Festivaalia tukee myös jo 5. kerran järjestettävä ilmainen lastentapahtuma, jossa nähdään projisoitua videotaidetta, teatteria ja musiikkia yhdistelevä mittatilaustyö Le Petit Baroque – Pieni barokki.

www.sastamalagregoriana.fi