18.07.2016

Sastamala Gregoriana: Sastamalasta löytyy maailmanluokan konserttisali, josta moni ei tiedä

Sastamalan Pyhän Marian kirkko rakennettiin 1400-luvun lopulla. 21 vuoden ajan upeasta akustiikastaan tunnettu kirkko on toiminut Sastamala Gregorianan pääkonserttisalina.

Yksilaivainen kirkkosali, sen puinen tynnyriholvi, paksut kiviseinät, oikeat mittasuhteet ja maalattia tekevät kirkosta ainutlaatuisen konserttisalin. Sen akustiikassa soi vanha musiikki aitona ja täydellisenä.

Monen muusikon mielestä se on maailman paras konserttisali, jossa esiintyä!

Vuoden festivaaliksi valittu vanhan musiikin tapahtuma ainutlaatuisessa kulttuurimiljöössä alkaa tänä perjantaina 22.7. kuitenkin jossakin täysin uudessa ja erikoisessa paikassa, kun sastamalalaisen palloventtiilivalmistajan ja juuri mielenkiintoisessa yrityskaupassa omistajaa vaihtanut Vexve Oyn tehdassali muuttuu yhden illan ajaksi festivaalin avajaiskonserttisaliksi.

Festivaalilla on tänä vuonna viisi varsinaista konserttia, joista neljä Pyhän Marian kirkossa ja yksi Tyrvään Pyhän Olavin kirkossa. Tämän lisäksi festivaalia täydentää kaksi teemakonserttia, joissa festivaalille epätavanomainen paikka valjastetaan konserttisaliksi sekä ilmainen lastentapahtuma.

Sastamala Gregorina järjestetään 23.-30.7.2016.

www.sastamalagregoriana.fi