20.04.2017

Sastamala Gregoriana -festivaalin kevätuutisia: ohjelmisto täydentyy lastentapahtumalla, EFFEn jäsenyys saa jatkoa ja hallituskokoonpano uudistui

Sastamala Gregoriana -festivaalin ohjelma täydentyy lastentapahtumalla 26.7.

Heinäkuun viimeisellä viikolla järjestettävä Sastamala Gregoriana -festivaali kutsuu myös perheen pienimpiä vanhan musiikin pariin! Varsinaisen festivaaliohjelmiston lepopäivänä 26.7. järjestetään yhteistyössä Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin kanssa tarinakonsertti ”Löydä luontosi”. Konsertin toteuttaa tamperelainen Kulttuuriosuuskunta Uulu. Illan aikana osallistujat pääsevät kokeilemaan suomalaisia perinnesoittimia, laulamaan, tanssimaan ja tekemään rytmiä. Vanhan suomalaisen musiikin ja uusien sävellysten lisäksi päästään kuin varkain tutustumaan keskiaikaiseen tyyliin ja soittimistoon. Ohjelma kestää noin tunnin, ja se sopii parhaiten alle 12-vuotiaille. Ennen konserttia on yleisöllä vapaa pääsy museoon.

Löydä luontosi -tarinakonsertti Pukstaavissa keskiviikkona 26.7. klo 18, vapaa pääsy.

 

Sastamala Gregoriana -festivaali valittiin kulttuurifestivaalien järjestön EFFEn jäseneksi

Eurooppalainen kulttuurijärjestö EFFE (Europe for Festivals – Festivals for Europe) valitsee kahden vuoden välein jäsenet verkostoonsa festivaalien lähettämien hakemusten perustella. Tänä vuonna Sastamala Gregoriana -festivaali valittiin järjestön jäsenfestivaaliksi toistamiseen. Ensimmäisen kerran nimitys saatiin vuosiksi 2015-2016. Nimitys tuo festivaalille merkittävää näkyvyyttä ja painoarvoa isoilla kansainvälisillä markkinoilla. Jury luonnehti festivaalia seuraavasti: Sympaattinen, musiikillisesti kunnianhimoinen korkeatasoinen festivaali, joka järjestetään kauniissa historiallisessa miljöössä. Tapahtuma tarjoaa aivan eritysten ilmapiirin, josta sekä yleisö että esiintyjät pääsevät nauttimaan. Ohjelmistossa on sekä kansainvälisiä että suomalaisia keskiajan, renessanssin ja barokin aikakauden konsertteja.

 

Festivaalin hallitus sai vahvistuksekseen seurakunnan kanttori Anu Mattilan

Sastamala Gregoriana Ry:n vuosikokouksessa 31.3. päätettiin hallituksen uudesta kokoonpanosta. Tuoreeksi jäseneksi valittiin Anu Mattila, joka toimii kanttorina Sastamalan seurakunnassa ja on muun muassa osallistunut useana kesänä Sastamala Gregorianan Mestarikurssille. Anu Mattila valittiin hallitukseen edesmenneen Birgit Jaakolan tilalle. Elina Aho-Kuusama jättäytyi hallituksen asiantuntijajäsenen tehtävästä. Muut hallituksen jäsenet jatkavat tehtävissään.

Sastamala Gregoriana Ry:n uusi hallitus 1.4.2017 alkaen:

Maiju Vuorenoja, puheenjohtaja

Kirsi-Marja Nieminen

Anu Mattila

Helena Salmi, yritysasiantuntijajäsen

Tiina Kuusisto, sihteeri

 

www.sastamalagregoriana.fiwww.facebook.com/sastamalagregoriana

www.twitter.com/sastamalamusicwww.instagram.com/sastamalagregoriana

Sastamala Gregoriana järjestetään 22.-29.7.2017.

Sastamala Gregoriana -festivaali soi vuosittain heinäkuun viimeisellä viikolla Sastamalassa, Rautaveden ikiaikaisissa kulttuurimaisemissa. Sastamala Gregoriana tunnetaan ainutlaatuisena ja tunnelmallisena vanhan musiikin tapahtumana, jossa huipputason konsertit yhdistyvät persoonallisiin esityspaikkoihin ja järjestäjien vieraanvaraisuuteen. Se on vanhan musiikin kohtauspaikka, jonne niin taiteilijat kuin kuulijatkin haluavat tulla yhä uudelleen. Konserttisaleina toimivat pääosin Sastamalan keskiaikaiset kivikirkot, joiden tunnelmassa ja akustiikassa vanha musiikki soi aitona ja täydellisenä. Monipuolisessa ohjelmistossa tarjotaan yleisölle musiikkia kaikilta vanhan musiikin aikakausilta, niin keskiajalta kuin barokin ja renessanssin kausiltakin, esitellen laajasti sekä vokaali- että instrumentaalimusiikkia. Esiintyjät ovat suomalaisia ja kansainvälisiä vanhan musiikin huippuja. Konserttisarjaa täydentää kansainvälinen mestarikurssi. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii englantilainen luuttutaiteilija Michael Fields. Sastamala Gregoriana -festivaali järjestetään ensi kesänä 22. kerran. Finland Festivals nimesi tapahtuman Vuoden festivaaliksi 2016.