24.03.2014

Santtu-Matias Rouvalin tilalle Paulina Ahokas Biennale soi Metsossa -tapahtumaan

Tampere Filharmonian ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali on joutunut peruuttamaan saapumisensa Biennale soi Metsossa -tapahtumaan. Festivaalin taiteellisen johtajan Olli Virtaperkon oli määrä haastatella häntä Metson musiikkiosastolla tiistaina 25.3. klo 14.30. Rouvali on juuri ollut pitkällä USA:n ja Euroopan kiertueella, jolla hän on johtanut useita orkestereita. Peruutus tapahtui työkiireiden vuoksi, Tampere Filharmonian intendentti Helena Hiilivirta kertoo.

Santtu-Matias Rouvalin tilalle Olli Virtaperkon haastateltavaksi saapuu Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas. Hän toimi Music Export Finlandin toiminnanjohtajana vuosina 2002-2011 ja hänellä on laaja näkemys kotimaisen musiikin kentästä.

Kolmipäiväinen Biennale soi Metsossa -ennakkotapahtuma alkaa maanantaina 24.3. M. A. Nummisen esitelmällä Tähtäimessä musiikin avantgarde ja päättyy Korvat auki -nykymusiikkiyhdistyksen konserttiin keskiviikkona 26.3.

Pääfestivaali, Suomen laajin kotimaisen nykymusiikin tapahtuma Tampere Biennale, alkaa keskiviikkona 9.4. ja festivaaliohjelmaan voi tutustua osoitteessa www.tamperemusicfestivals.fi/biennale/fi/ohjelma/kartta.