29.04.2015

Samuli Putron kesän ainoa keikka Ilosaarirockissa on erikoiskonsertti

Lauluntekijä Samuli Putro esiintyy tulevana kesänä vain kerran, Joensuun Ilosaarirockissa lauantaina 18. heinäkuuta. Kyseessä ei ole tavallinen bändikeikka, vaan Putro astelee lavalle Joensuun kaupunginorkesterin kanssa. Orkesteria johtaa uuden aallon legenda Yari, joka myös vastaa laulujen sovituksista. Dramatisoidun konsertin nimi on Putro Parvella, ja se esitetään ainoastaan Ilosaarirockissa.

Putro Parvella -konsertin ohjelmisto koostuu Samuli Putron mieltä liikuttaneista lauluista, jotka Se-yhtyeestä tuttu Yari on sovittanut orkesterille. Ainutkertaisen konsertin lavastuksesta vastaa Panu Kontkanen ja valaistuksesta Nadja Räikkä. Putro itse kommentoi esitystä mysteeriseen sävyyn.

– ”Toivotan onnea teille heinäkuussa syntyneet. Toivotan onnea teille rekkakuskien vaimot. Toivotan onnea teille terälehdet, jotka kukastaan irtoavat ja lentävät ilmassa niin, että mekkoon pukeutunut nuori nainen pysähtyy ja jää keskelle pihaa teitä katsomaan. On lämmin ilta ja huolia nolla.

Toivotan onnea teille likaiset patsaat ja toivotan onnea teille pariskunnat. Toivotan onnea teidän tuleville lapsille ja toivotan onnea sille automatkalle, jonka teette Euroopan halki ajassa, joka on tyystin erilainen kuin aikamme juuri tässä. Se mitä liikkuvan auton ikkunasta näette, on peltoja, vuoria, laaksoja, viljeltyä maata, sisääntuloväyliä, kaupunkeja, ohikiitäviä autoja ja taivasta, joka ei kauaa pysy samanlaisena”, Putro kirjoittaa.

Zen Caféssa vaikuttanut ja neljä sooloalbumia julkaissut Samuli Putro on yksi Suomen menestyneimmistä lauluntekijöistä. Miehen tuorein albumi Taitekohdassa julkaistiin helmikuussa 2014. Putro Parvella on Samuli Putron kesän ainoa esiintyminen.

Putro Parvella Joensuun Ilosaarirockissa 18.7. Liput myynnissä Tiketissä ja Lippupisteessä.

 

Putro Parvella:

Lavastus: Panu Kontkanen

Valaisu: Nadja Räikkä

Sähköiset äänet: Mara Salminen

Musiikin sovitus ja orkesterin johto: Yari

Orkesteri: Joensuun kaupunginorkesteri

Laulu: Samuli Putro

 

www.ilosaarirock.fi

www.fb.com/ilosaarirock

Ilosaarirock järjestetään 17.-19.7.2015.