05.03.2020

Salo – Lasten Laulukaupunki: Uusien lastenlaulujen sävellyskilpailun finalistit on valittu

Salo – Lasten Laulukaupunki ry viettää tänä vuonna 30 –vuotisjuhlaa. Yhdistyksen järjestämään juhlavuoden avoimeen sävellyskilpailuun tuli määräaikaan mennessä 48 uutta lastenlaulua. Salossa 6.6.2020, osana perinteisiä Lastenlaulufestivaaleja, toteutetaan sävellyskilpailun finaali, jossa kuullaan seuraavat laulut:

laulun nimi / tekijät

Vaikka ei aina voita / Juha Mäki

Lintukoto / Minna Miettinen ja Miri Miettinen

Kettu ressu / Sarianna Tammilehto

Ruusa / Tuija Rantalainen ja Kati Valjus

Sammakko ja myyrä / Kirsi Maria Jalasti ja Arto Juurakko

Kaikenlaisii taravoita /Elina Hautamäki ja Veera Isotalo

Osaatko sinä? / Severi Laakso

Hiiren laulu / Heidi Saarikoski

Kaarnalaiva / Sauli Alipirjelä

Kun tuutulaulu lauletaan / Maco Oey ja Jaakko Löytty

Nab-shuda Naggeja / Wellu Rowaltz ja Random Lee

Eessuntaassun / Juha Kraapo

Esiraadissa olivat mukana musiikin tuottaja Timo Haanpää, musiikkileikkikoulunopettaja, soitonopettaja, musiikkipedagogi YAMK Anna Schukov, MuM, musiikinopettaja Annika Viitanen,  pianon ja harmonikansoittoa sekä kuorolaulua harrastava koululainen Eini Helle ja Lasten Laulukaupungin edustajana Siv Ilola.

Esiraati kuunteli laulut ”vain biisi ratkaisee” –periaatteella eli tietämättä tekijöitä. Raadin mielestä laulujen kokonaistaso oli tänä vuonna korkea ja poikkeuksellisen tasainen. Loistavia lastenlauluja, raikkaita toteutuksia ja hyviä teemoja! Eläimet inspiroivat sekä lauluntekijöitä että tulevaa kohderyhmää ja mikäli tohtii jo tässä vaiheessa arvata, niin kesäkuussa tullaan finaalikonsertissa näkemään lavalla kokonainen eläintarha. Muista teemoista voi mainita luonnon ja vuodenajat, ystävyyden, reilun meiningin, tsemppaamisen ja toisten auttamisen sekä tietysti tuutulaulut.

Finaalikonsertissa tuomaristo valitsee palkintojen saajat ja yleisökin saa valita suosikkinsa. Lauluista tehdään tallenne ”Salossa Soi 25”.

Salo – Lasten Laulukaupunki järjestetään 4.-7.6.2020.