30.07.2019

Salo – Lasten Laulukaupunki: Sunnuntaina tuuletetaan Salon torilla kansallispukuja ja kuullaan turkulaista Crichton Vulcan Orchestraa

Lasten Laulukaupunki ry järjestää sunnuntaisin ohjelmaa Salon torille ja Salon Torikaffe tarjoaa ohjelmalle ja yleisölle loistavat puitteet.

Tulevana sunnuntaina 4.8. on kansallispukujen tuuletustapahtuma Salon torilla klo 10-12. Mukana on Halikon Nuorisoseuran kansantanssiryhmä ”Revanssi” ohjaajanaan Mika Ruuskanen. Luvassa on perinteistä kansantanssia ja kauniita kansallispukuja. Kaikki ovat tervetulleita mukaan tuulettamaan omaa kansallispukuaan.

Tanssi on kansallisperintöämme ja niin ovat myös kansallispuvut. Aiemmin on tanssittu peltojen kasvulle, sairauden paranemiselle, metsästysonnelle ja kuolemallekin. On tanssittu talkoissa ja juhlissa, sekä ihan omaksi iloksi, yhteiseksi oloksi. Aiemmin ajanvietteenä toimineesta musiikki-, leikki- ja tanssiperinteestä muotoutui ajan saatossa suomalaisuuden juuria korostava kulttuurin muoto.

Kansallispukujen tuuletuspäivänä pukeudutaan kansallispukuun, kansanpukuun tai muinaispukuun. Jonkin puvun osan voi yhdistää nykyvaatteisiin ja tuuletella sitä. Ajatuksena on lähteä ihmisten ilmoille näyttäytymään, tapaamaan muuta kansallispukukansaa ja juhlistamaan kansallispuvun syntymäpäivää. Salossa tuuleteltiin kansallispukuja ensimmäisen kerran vuonna 2015.

Lasten puistomuskari jatkuu torin Tykkipuistossa Mariankadun ja ympyräparkin kulmauksessa klo 10. Muskarissa on opettajana musiikkipedagogi, musiikkileikkikoulunopettaja Anna Schukov. Muskari on maksuton ja kaikille avoin eikä sinne ole ennakkoilmoittautumista. Mukaan voivat tulla kaiken ikäiset lapset, myös vauvat vanhempansa seurassa.

Klo 12 – 14 esiintyy Crichton Vulcan Orchestra. Turkulaisessa orkesterissa soittavat Vesa Kankaanpää kitarat, Markus Hatakka kontrabasso, Marje Õunapuu haitari ja piano, Ahti Saarinen laulu, huuliharppu ja mandoliini ja Jari Hauninen laulu ja kitara. Ohjelmistossa oman tuotannon lisäksi lainattua musiikkia mm. Bob Dylanin lauluja ja muuta mukavan lenseää iskelmää, kantria ja folkia.

”Moni on laulun arvoinen, mutta ilman kuulijaa on laulu arvoton.” – Vanha Crichtonilainen sananlasku –

Tervetuloa nauttimaan ainutlaatuisesta toritunnelmasta!

www.lastenlaulukaupunki.fi