01.08.2022

Salo – Lasten Laulukaupunki: Sunnuntaina tuuletetaan kansallispukuja ja kuullaan harmonikkamusiikkia

Lasten Laulukaupunki ry ja kahvio Salon Torikaffe yhdessä Salon kaupungin kanssa elävöittävät Salon toria kesäsunnuntaisin järjestämällä kahvioon elävää musiikkia ja muuta oheisohjelmaa. Ohjelmallisia sunnuntaitoreja toteutetaan Salossa nyt kahdeksatta kesää.

Salon torilla 7.8. klo 10 alkaen tuuletetaan kansallispukuja. Kansallispuvun virallista syntymäpäivää vietetään 5.8. ja sitä juhlistetaan kansallispukujen tuuletuspiknikeillä ympäri Suomen. Ensimmäinen tuuletuspiknik järjestettiin Imatralla 2010 ja Salossa kansallispukuja on Salon Karjalaisten aloitteesta jo useana vuotena tuuletettu Ohjelmallisilla sunnuntaitoreilla.

Kaikki ovat tervetulleita tuulettamaan kansanpukuaan, kansallispukuaan tai vaikka näiden osiakin yhdistettynä arkisempiin asuihin. Pukuja esitellään ja niihin liittyviä tarinoita pääsee kertomaan ja kuulemaan.

Klo 12-14 kuullaan harmonikkamusiikkia. Marjo Korpela on 21-vuotias haitaristi, joka on aloittanut soittajan uransa jo kolmen vuoden ikäisenä. Hän opiskelee kauppatieteitä Tampereen yliopistossa ja musiikkia Tampereen konservatoriossa. Marjon ohjelmistossa on monenlaista musiikkia vanhoista tutuista tanssikappaleista elokuvasävelmien kautta klassiseen musiikkiin. Päivän aikana kuullaan sekä perinteisiä kappaleita että harmonikkataituriteoksia.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

09.08.2022

Salo – Lasten Laulukaupunki: Sunnuntaina Salon torilla yhteislaulua, shakkia ja jazzia

Lasten Laulukaupunki ry ja kahvio Salon Torikaffe yhdessä Salon kaupungin kanssa elävöittävät Salon toria kesäsunnuntaisin järjestämällä kahvioon elävää musiikkia ja muuta oheisohjelmaa. Ohjelmallisia sunnuntaitoreja toteutetaan Salossa nyt kahdeksatta kesää. Sunnuntaina 14.8. klo 10-12 tuovat musiikillista…

Lue lisää

13.06.2022

Salo – Lasten Laulukaupunki: Haitarinoita on Vuoden uusi lastenlaulu

Salossa kulttuuritalo Kivassa järjestettiin lauantai-iltana Vuoden uusien lastenlaulujen sävellyskilpailun finaalikonsertti. Tuomariston puheenjohtajana toimi muusikko, musiikkituottaja Timo Haanpää ja muut tuomariston jäsenet olivat luokanopettaja, montessoriohjaaja Pirjo Sinervo ja varhaiskasvatuksen lastenhoitaja Merja Huida. Tuomariston puheenvuoron käytti Pirjo…

Lue lisää