04.08.2020

Salo – Lasten Laulukaupunki: Sunnuntaina torilla harmonikkamusiikkia ja kansallispukuja

Lasten Laulukaupunki ry ja kahvio Salon Torikaffe yhdessä Salon kaupungin kanssa elävöittävät Salon toria kesäsunnuntaisin järjestämällä kahvioon livemusiikkia ja muuta ohjelmaa.

Kansallispuvun syntymäpäivää vietetään 5.8. ja sitä juhlistetaan kansallispukujen tuuletuspiknikeillä ympäri Suomen. Ensimmäinen tuuletuspiknik järjestettiin Imatralla 2010 ja Salossa kansallispukuja on jo useana vuotena tuuletettu Ohjelmallisilla sunnuntaitoreilla ja tänä vuonna tapahtuma toteutetaan 9.8. klo 10 alkaen.

Kaikki ovat tervetulleita tuulettamaan kansanpukuaan, kansallispukuaan tai vaikka näiden osiakin yhdistettynä arkisempiin asuihin. Pukuja esitellään ja niihin liittyviä tarinoita pääsee kertomaan ja kuulemaan.

Klo 11-13 kuullaan harmonikkamusiikkia. Marjo Korpela on nuori pertteliläinen haitaristi, joka on aloittanut soittajan uransa jo kolmevuotiaana. Marjo soittaa mielellään klassisia ja virtuoositeoksia, joissa taidot oikeasti saavat näkyä. Esiintymisissä hän soittaa kaikenlaista musiikkia, pääasiassa kuitenkin tuttuja kappaleita – kansanmusiikista ja vanhemmista hiteistä elokuvamusiikkiin sekä klassiseen.

Klo 13 alkavat torilla Salo Circus Festivalin esitykset.

Korona-aika jatkuu maassamme edelleen. Aluehallintoviraston antamia ohjeita noudatetaan ja sunnuntaitorillakin huolehditaan turvaväleistä ja hygieniasta. Kahvion henkilökunta ja tapahtumajärjestäjät antavat paikan päällä yleisölle asiaan liittyviä ohjeita.

Tervetuloa Salon torille!

www.lastenlaulukaupunki.fi