24.07.2018

Salo – Lasten Laulukaupunki: Sunnuntaina salon torilla neljä tuntia musiikkia aikuiseen makuun

Maran Torikeitaan ja Lasten Laulukaupunki ry:n yhteistyö ohjelmallisten kesäsunnuntaiden järjestämiseksi jatkuu jo neljättä kesää ja vuorotellen Maran Torikeitaan kanssa on torilla avoinna kahvila Salon Torikaffe.

Aurinkoisen sunnuntain viihdyttäjiksi 29.7.2018 tulee kaksi salolaista kokoonpanoa.

Klo 10.00 – 12.00 esiintyy torilla Hannu Määttänen ja Ajokoirat. Ajokoirat-yhtye perustettiin 15 vuotta sitten yhden kappaleen esittämiseksi syntymäpäivillä. Mutta yhtye jäikin elämään ja soitto jatkuu edelleen ja myös keikkailu. Laulun hoitavat Jari Määttänen ja Jaakko Mikkola, molemmat soittavat myös kitaraa, rummuissa Esko Mänty ja bassoa pitelee Hannu Määttänen. Kokoonpanon musiikki on menevää Suomipoppia muutamien vuosien takaa.

Klo 12.00 – 14.00 esiintyy Trio Kallenautio, Laurinen & Rislakki eli kitaravirtuoosit Jouni Kallenautio, Hannu Vito Laurinen ja Juha Rislakki jotka esittävät bluesia ihmisläheisesti ja tunteella.

Kuutisen vuotta sitten Helsingistä Saloon muuttanut Suomen huippuihin kuuluva blueskitaristi ja laulaja Jouni ”Jay Kay” Kallenautio on salovuosinaan tehnyt myös uutta omaa musiikkia, jota kuullaan keikoilla. Jay Kayn kanssa torilla soittaa Hannu ”Vito” Laurinen. Hänet tunnetaan Salossa paitsi loistavana kitaristina ja pidettynä soitonopettajana, myös pitkän linjan kivijalkamyymälän pitäjänä. Hänen musiikkiliikkeensä ”Kitarataivas” on toiminut Salon keskustassa jo vuodesta 1989. Trion kolmas kitaravirtuoosi on Juha Rislakki, joka niinikään on pitkän ja maineikkaan uran tehnyt salolainen muusikko.

Bluesin lisäksi tämä trio soittaa myös kantria, swingiä ja rockabillyä.

Hevoskyytiä musiikin lomassa
Sunnuntaina voi torilla tutustua klo 10 – 12 myös suomenhevosruuna Kaapoon ja halutessaan pääsee hevosajelullekin pientä maksua vastaan. Kaapo on rauhallinen ja huumorintajuinen hevonen ja ohjaksia pitelee eläintenkouluttaja Anu Rauniomaa.