07.08.2018

Salo – Lasten Laulukaupunki: Salon torilla trubaduureja, kansanmusiikkia ja simultaanishakkia

Lasten Laulukaupunki ry ja Maran Torikeidas järjestävät Salon torilla ohjelmallisen kesäsunnuntain taas 12.8. ja ohjelmaa on klo 10 – 14. Esiintyjinä ovat trubaduuri Juke Lehtelä ja laulaja-kitaristi Pekka Kaasalainen sekä kansanmusiikkiyhtye Mekkala. Lisäksi pelataan shakkia kansanedustaja Arto Satosen ja Salon Shakkikerhon jäsenten kanssa.

Klo 10.00 – 12.00 Trubaduuri Juke Jukeboks ja kitaristi-laulaja Pekka Kaasalainen

Yli 30- vuotisella kokemuksella, soittimina 6- ja 12- kielinen kitara ja huuliharput esiintyy Juke Lehtelä ja laulut tulevat ulkomuistista. Repertuaarissa hänellä on satoja biisejä suomeksi ja englanniksi. Juken kanssa esiintyvä Pekka Kaasalainen on laulanut Anna Hanskin duettoparina mm. ”Kotiviinin”. Hän on myös Vilperin Perikunnan kantavia voimia ja kovan luokan rock- ja rokkabillykitaristi. Juke ja Pekka eivät laula edes yleisön pyynnöstä ”Kotiviiniä”, koska Juke kieltäytyy laulamasta Anna Hanskin osuudet 🙂

Klo 11.00 alkaen pelataan perinteinen shakkiturnaus

Shakkimestari, kansanedustaja Arto Satonen pelaa halukkaita vastaan simultaaniturnauksen Salon torilla. Tulkaa kaikki joukolla mukaan. Simultaaniturnauksen jälkeen on mahdollisuus osallistua pikapeliturnaukseen, saada opastusta, ja pelata haasteotteluita Salon Shakkikerhon pelaajia vastaan.

Klo 12.00 – 14.00 esiintyy Mekkala

Mekkala on toiminut noin kaksi vuotta. Pääasiassa yhtye esittää kansanmusiikkia, mutta tarpeen vaatiessa muutakin mukavaa musiikkia. Viime kesänä Mekkala kävi kokeilemassa siipiään Kaustisilla ja tänä kesänä taas. Torilla tullaan kuulemaan ainakin Hectoria, Juicea ja Neumannia. Soittajat: Harri Poikulainen (koskettimet), Jaana Virtanen (viulu ja laulu), Arto Pasio (mandoliini, lusikat, kitara, tinapilli, banjo ja laulu), Kauko Mäntylä (kitara ja mandoliini), Marianne Mattila (laulu ja rytmimuna), Leena Vesalainen (cajun ja laulu), Erik Salmela (kitara ja laulu) sekä Taito Väyrynen (basso).