01.06.2022

Salo – Lasten Laulukaupunki: Ohjelmalliset kesäsunnuntait Salon torilla alkavat

Lasten Laulukaupunki ry yhteistyössä Salon Torikaffen ja Salon kaupungin kanssa järjestää ohjelmaa sunnuntaisin Salon torille kahdeksatta kesää. Tätä voinee ylpeyttä äänessä jo kutsua salolaiseksi perinteeksi.

5.6. kello 10.00-12.00 avaa kesäkauden haitaristi Matti Lepänhaara yhdessä laulaja Anneli Uiton kanssa.  Matti on tullut tunnetuksi myös lupsakkana huumorimiehenä ja hänen hupaisat tarinansa osuvat aina yleisön nauruhermoon. Matin ja Annelin musiikki on iskelmä- ja tanssimusiikkia useilta vuosikymmeniltä.

Keskipäivän esiintyjänä nähdään monille jo tutuksi tullut 16-vuotias steppaaja Niko Nyman. Hän aloitti tanssin viisivuotiaana ja steppitanssikilpailut kahdeksanvuotiaana. Niko asuu USA:ssa, jossa hän on menestynyt upeasti alueellisissa ja kansallisissa kilpailuissa. Hän pysähtyy tällä kertaa Salossa matkalla Prahaan steppauksen EM-kisoihin, joissa hän edustaa Suomea. Onnea kisoihin!

Kello 12.15 -14 kuullaan komeaa puhallinmusiikkia. Piazza Brassin kesäkokoonpanossa soittaa 14 muusikkoa. Ohjelmisto on tällä kertaa viihteellistä puhallinmusiikkia ja vanhempaa tanssimusiikkia.

Viime kesänä Piazza Brassin toriesiintyminen osui pahimman kesämyrskyn aikaan: sade piiskasi vaakasuoraan mereltä päin, katokset olivat lentoon lähdössä ja vesi kohisi pitkin torin pintaa. Urhea kvintetti soitti keikkansa loppuun asti ja historiaan jäi orkesterinjohtaja Anssi Örlingin unohtumaton lausahdus: ”Fiilis oli kuin Titanicilla – tulkoon mitä tahansa, mutta bändi ei lopeta!”

Festivaalin sivuille