20.04.2020

Salo – Lasten Laulukaupunki: Mimi ja Kuku Salkkunan nettisynttäreillä

Lasten Laulukaupunki ry viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhliaan. Salkkunan synttärit on vuosittain vietetty kahdessa peräkkäisessä konsertissa varhaiskasvatusikäisten lasten kanssa huhtikuussa. Tänä vuonna juhlapäivä on 24.4. ja juhlat käynnistyvät klo 9.

Vallitsevan tilanteen vuoksi juhlien suunnitelma muuttui kokoontumisen osalta – kun viime vuosina on sankoin joukoin kokoonnuttu nuorisotalo Steissille, niin nyt kokoonnutaankin sosiaalisessa mediassa kukin omien vastaanottimiensa ääreen. Tänä vuonna voidaankin mukaan synttäreille toivottaa kaikki Suomen lapset J

Salkkunan synttärit lähetetään suoratoistona Lasten Laulukaupungin fb-sivujen kautta osoitteessa https://www.facebook.com/LastenLaulukaupunki. Mimi-prinsessa, Kuku-leijona ja Salkkuna toivottavat kaikki lapset mukaan yhdessä juhlimaan tanssien, laulaen ja leikkien nettikonsertissa.

 

Lasten Laulukaupungin vuoden 2020 juliste on julkistettu

Salon alakoululaiset piirsivät alkuvuonna ehdotuksia julisteeksi ja kilpailuun saatiin 233 piirustusta kymmenestä eri koulusta. Viikolla 8 oli Plazassa piirustusnäyttely, johon oli valikoitu mukaan 55 työtä. Näistä yleisö äänesti suosikkiaan ja ääniä tuli kaikkiaan yli 1000.

14 eniten ääniä saanutta työtä on nyt laitettu esille Salon Meriniittyyn Puutarhatukun näyteikkunaan ajalle 16.4.-3.5.2020. Tarkka osoite on Myllyojankatu 18-20. Siellä on myös nähtävillä uusi juliste, jonka tekijät ovat Hähkänän koulun oppilaat Pinjaliina Nilsson, Joanna Betancourt ja Iiris Härkönen. Tapahtuman päivämäärät lisätään julisteeseen, kunhan tilanne sallii ajankohdasta päättämisen.

Kilpailuun lähetettyjä piirustuksia tullaan käyttämään myös Laulukaupungin markkinoinnissa, somessa ja mm. tänä vuonna julkaistavan Salossa Soi 25 -levyn kannessa.