12.06.2023

Salo – Lasten Laulukaupunki: ”Kastemato” on vuoden 2023 uusi lastenlaulu

Salo – Lasten Laulukaupunki ry on järjestänyt uusien lastenlaulujen sävellyskilpailun vuosittain jo yli 30 vuoden ajan. Vuodesta 1996 alkaen kilpailun finalisteista on julkaistu äänitallenne ja tähän ”Salossa Soi” – sarjaan tuli tällä viikolla uusimpana tallenne numero 28.

Perinteisten Lastenlaulufestivaalien yhtenä olennaisena osana on Salossa ollut sävellyskilpailun finaalikonsertti, jossa tuomaristo valitsee ja palkitsee vuoden uuden lastenlaulun. Kulttuuritalo Kivassa lauantaina 10.6.2023 järjestetyssä finaalikonsertissa palkittiin voittajana Kimmo Ojalan säveltämä ja Hannu Sepposen sanoittama Kastemato, jonka konsertissa esitti Kimmo Ojala. Laulun on sovittanut lastenmusiikkiyhtye Orffit. Toisen pakinnon sai Elina Raition säveltämä ja sanoittama Atomihiiri, jonka finaalissa esitti Annika Raitio. Tuomaristo halusi jakaa vielä kolmannenkin palkinnon ja sen sai Tonttuorkesteri MikäLien esittämä Mitälie metsän elämää, jonka on säveltänyt Reino Karppinen ja sanoittanut Virve Niiranen.

Tuomaristo kiitteli voittajalaulun musiikillista tasapainoa, hauskuutta, tarttuvaa melodiaa ja svengiä, joka suorastaan kutsuu tanssimaan. Konsertin lopussa tämä tuli todistettuakin, kun yleisö vallan villiintyi ja Kimmon Ojalan kanssa nähtiin Kastemadon tahdissa tanssimassa lavan täydeltä lastenmusiikin ystäviä. Atomihiiri taas oli tuomariston mielestä musiikillisten ansioidensa lisäksi erinomainen ja energinen voimalaulu. Mitälie metsän elämää sai kiitosta vuorovaikutteisuudesta, osallistamisesta ja tarttuvasta positiivisuudesta, jonka esiintyjät vielä moninkertaistivat.

Yleisö sai finaalikonsertissa käyttää äänioikeutta ja valita suosikkinsa ja tällä kertaa yleisön suosikki oli Juha ja Sofia Mäen laulu Molla-Maija maailmalle, jossa kerrotaan koskettavasti ja lapsillekin ymmärrettävästi, miten kierrätys ja sen myötä hyvän mielen tuottaminen on mahdollista ihan jokaiselle.

Finaalissa tuomariston puheenjohtajana oli Helinä Rinne, musiikin monitoiminainen, joka edelleen eläkkeellä jatkaa kuoronjohtajana ja musiikin opettajana. Toisena tuomariston jäsenenä oli päiväkodinjohtaja, musiikkileikkikoulun opettaja ja pianisti Tiina Mustonen. Juryn kolmas jäsen oli lukiolainen Edith Kortteinen, joka opiskelee pianonsoittoa Salon musiikkiopistossa.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

11.06.2024

Salo – Lasten Laulukaupunki: Salossa palkittiin Vuoden 2024 uusia lastenlauluja ja Lasten talentteja

6.-9.6.2024 järjestettiin Salossa 34. kerran lastenlaulufestivaalit. Perjantaina 7.6. kisasivat Salon torilla Lasten Talent -ehdokkaat. Kisa pääsi ukkosmyrskyn ja voimakkaan raekuuron jälkeen alkamaan lähes ajallaan ja esiintymislavan reunalla nökötti koko kisan ajan aito lumiukko, jonka Pentti…

05.06.2024

Salo – Lasten Laulukaupunki: Hyvätuuli -palkinto 2024

Salo – Lasten Laulukaupunki ry myöntää vuosittain Hyvätuuli -palkinnon ansioituneelle musiikintekijälle, joka on merkittävällä tavalla vaikuttanut suomalaiseen lastenmusiikkiin. Palkinnon perusti vuonna 2003 Alla Bergen, jonka elämäntyönä koko Lasten Laulukaupunki on syntynyt. Itse palkinto on Edu…