21.08.2018

Salo – Lasten Laulukaupunki: Kari Saarinen ystävineen viihdyttää ohjelmallisella sunnuntaitorilla

Lasten Laulukaupunki ry ja kahvila Salon Torikaffe järjestävät Salon torilla ohjelmallisen kesäsunnuntain 26.8. ja ohjelmaa on klo 10 – 14. Ohjelmalliset sunnuntait jatkuvat vielä 2.9. asti.

Salolainen monitoimimies Kari Saarinen ystävineen tuo torille leppoisaa musiikkiviihdettä. Kari tunnetaan Salon seudulla keikkailevana muusikkona, joka esiintyy sekä yksin että monissa eri kokoonpanoissa. Lisäksi hän työskentelee musiikkiterapeuttina ja työnohjaajana. Kari ystävineen viihdyttää sunnuntaina toriyleisöä klo 10.00-14.00 ja monenmoisia yllätyksiä lienee luvassa. Kari itse soittaa useita soittimia – myös suutaan… kuulostaen hetkittäin lähes pasuunalta.

Klo 10.00 aloitetaan yhteislaulutilaisuudella otsikolla ”Lähde Saloon”, joka on nimenä myös Salontekeväisyyslaululla, joka sekin tullaan laulamaan.

Klo 11.00 esiintyy perniöläinen Mikko Kuivala, jonka bravuurina ovat ja J.Karjalaisen laulut. Mikko on esiintynyt sunnuntaitorilla jo kahtena edellisenäkin kesänä ja käynyt korkkaamassa myös Finlandiatalon estradin. Kari Saarinen kertoo oman roolinsa Finlandiatalon keikalla olleen Mikon kravatin suoristaminen ja Karin äänestä kuuluu tässä kohtaa lämmintä ylpeyttä valmennettavastaan.

Klo 12.00 aloittavat Asko Lehtonen ja Raimo Niemelä, joilla on tarjota toriyleisölle tanssittavia iskelmiä. Asko Lehtonen laulaa ja soittaa kitaraa. Raimo Niemelä on kosketinsoittaja ja hänen soitinvalikoimaansa kuuluu myös säestyskone. Kari Saarinen paljastaa, että tällä koneella saa aikaan orkesteri-illuusion, jossa kuuluvat niin rummut ja bassot kuin monet muutkin säestyssoittimet ja Raimo Niemelä on tämän koneen käyttäjänä todellinen virtuoosi. Raimo kuuluu myös tanssiorkesteri Humppakutosiin ja Tahtiset –duoon.

Klo 13.00 kuullaan vielä setti Kari Saarisen harkiten valikoimia lauluja. Mukana on muutama Karin ja Asko Lehtosen tekemä laulu 80-90 –lukujen taitteesta. Kaksikko teki tuolloin mittavan määrän lauluja, jotka Asko sanoitti ja Kari sävelsi. Osa näistä lauluista on julkaistu, mutta Kari kertoo, että niitä on edelleen myös pöytälaatikossa.

lastenlaulukaupunki.fi