15.02.2021

Salo – Lasten Laulukaupunki: Juhlavuoden linnunpöntöt ripustetaan Rappulan puistometsään

Lasten Laulukaupunki ry vietti viime kesänä 30-vuotisjuhliaan ja yksi juhlavuoden projekteista oli kolmenkymmenen linnunpöntön rakentaminen. Linnunpöntöt tehtiin Lastenlaulufestivaalien aikana Tykkipuiston työpajassa, johon kaikilla oli mahdollisuus osallistua. Projektin käytännön vetovastuun otti hoitaakseen Salon Työ- ja toimintakeskuksen pajatoiminta ohjaaja Taito Väyrysen johdolla. Linnunpönttöjä nikkaroimassa olleet lapset ja aikuiset saivat signeerata tekemänsä pöntön ja sovittuna oli Salon kaupunginpuutarhuri Matti Nikanderin kanssa, että ennen seuraavan pesintäkauden alkua kaupungin puisto-osaston työntekijät ripustavat pöntöt johonkin salolaiseen puistometsään.

Nyt on koittanut ripustamisen aika. Torstaina 18.2. klo 12 aloitetaan pönttöjen ripustaminen Ristinkedonkadun yläpäähän Rappulassa. Paikalla ovat puistomestari Marja-Leena Laakso ja puistotyöntekijät Eine Oksanen ja Jari Laakso, jotka hoitavat itse ripustamisen.

Sitten jäädään toiveikkaina odottamaan pesintäkauden alkua ja seurataan miten uudet asukkaat ottavat vastaan nämä upealla yhteistyöllä asuntomarkkinoille tuotetut juhlavuoden asumukset.