05.06.2024

Salo – Lasten Laulukaupunki: Hyvätuuli -palkinto 2024

Salo – Lasten Laulukaupunki ry myöntää vuosittain Hyvätuuli -palkinnon ansioituneelle musiikintekijälle, joka on merkittävällä tavalla vaikuttanut suomalaiseen lastenmusiikkiin. Palkinnon perusti vuonna 2003 Alla Bergen, jonka elämäntyönä koko Lasten Laulukaupunki on syntynyt. Itse palkinto on Edu Kettusen tekemä uniikkiveistos – purjevene, joka kulkee hyvässä myötätuulessa. Palkinto luovutetaan saajalleen uusien lastenlaulujen sävellyskilpailun finaalikonsertissa ja tänä vuonna sen saa pianisti, laulaja ja musiikintekijä Tuija Rantalainen. Lämmin kiitos Tuijalle lastenmusiikin hyväksi tehdystä työstä ja hyvää tuulta tulevaisuuden projekteille!

Tuija Rantalainen on Ruokolahdella syntynyt ja Helsingissä asuva musiikin moniottelija ja hän tekee musiikkia niin lapsille kuin aikuisillekin. Hän säveltää paljon myös tilausteoksia kuoroille ja teattereihin. Tuija on valmistunut pianonsoitonopettajaksi Keski-Suomen konservatoriosta ja työskennellyt muusikkona ja laulajana jo 35 vuoden ajan. Lastenmusaduo Tuija Rantalainen ja Vahtikoira Veikko on keikkaillut vuodesta 2010 ja esiintymispaikkoina on ollut teattereita, kirjastoja, päiväkoteja, Savonlinnan oopperajuhlat, Kajaanin runoviikko ja monet muut tapahtumat ja festivaalit.

Lastenlevyt:
Tuija Rantalainen: Vahtikoiran vapaapäivä 2010
Tuija Rantalainen: Vahtikoira karkuteillä 2015 (EMMA-ehdokas 2016)
Tuija Rantalainen: Veikko tahtoo ulos 2023

Lastennäytelmät: (Tuijan sävellykset ja sanoitukset)
Iiris Rohkea, Veikkolan kartanoteatteri 2012
Vahtikoiran vieraanvara, Mikkelin teatteri 2017
Supermarsu ja Jääräpää Janne, Tikkurilan teatteri 2017
Närpiäiset, Musiikkiteatteri Kapsäkki 2018
Veikko tahtoo ulos, Musiikkiteatteri Kapsäkki 2023

Tuijan lastenlaulut ovat päässeet mukaan myös Pikku Kakkosen konsertteihin ja podcasteihin.

Tuijan tekemistä lauluista 5 on ollut mukana Salon uusien lastenlaulujen sävellyskilpailun finaalissa: Eläinvauvoja, Sutinaa, tutinaa, kutinaa, Vahtikoiran vapaapäivä, Ruusa ja Lätäkköön.

Jellonapalkinnot:
Vuoden lastenmusiikintekijä 2023
Vuoden lastenmusiikkiartisti 2023

Tuija toimii aktiivisesti lastenmusiikin puolestapuhujana muun muassa Lastenmusiikki ry:n hallituksessa.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

11.06.2024

Salo – Lasten Laulukaupunki: Salossa palkittiin Vuoden 2024 uusia lastenlauluja ja Lasten talentteja

6.-9.6.2024 järjestettiin Salossa 34. kerran lastenlaulufestivaalit. Perjantaina 7.6. kisasivat Salon torilla Lasten Talent -ehdokkaat. Kisa pääsi ukkosmyrskyn ja voimakkaan raekuuron jälkeen alkamaan lähes ajallaan ja esiintymislavan reunalla nökötti koko kisan ajan aito lumiukko, jonka Pentti…