23.07.2019

Salo – Lasten Laulukaupunki: Helteisellä torilla musiikkia moneen makuun ja lapsille puistomuskari sunnuntaina 28. heinäkuuta

Säätiedotukset lupaavat tulevalle sunnuntaille hellettä ja järjestäjät lupaavat Salon torille neljä tuntia leppoisaa musiikkia ja lapsillekin oman puistomuskarin.

Tykkipuistossa, Mariankadun ja ympyräparkin kulmauksessa alkaa lasten muskari klo 10. Tänä kesänä järjestetään ohjelmallisten sunnuntaitorien yhteydessä kaikille avoimia muskareita teemalla ”Puisto soi”. Mukaan voivat tulla kaiken ikäiset lapset, myös vauvat vanhempansa seurassa. Muskari on maksuton, eikä sinne ole ennakkoilmoittautumista. Opettajana on musiikkipedagogi, musiikkileikkikoulunopettaja Anna Schukov.

Klo 10 esiintyvät kahviossa Asko Lehtonen ja Kari Saarinen, jotka tekivät yhdessä musiikkia jo 1980-luvunalussa. Herrat ovat yhdistäneet voimiaan uudelleen laulaen ja kitaroita soittaen. Duon keikkaohjelmistossa on enimmäkseen suomenkielistä rokkia, poppia ja kantria, myös omaa tuotantoa. Sunnuntaina torilla kuullaan pelkästään omia kappaleita, Kari Saarisen sanoin uutta salolaista kansanmusiikkia. Monesta yhteydestä Salossa muusikkona tunnettu Saarinen on julkaissut viime vuosina muutamia singlejä. Lehtonen ja laulaja-lauluntekijä Kari Pyrhönen julkaisivat viime vuonna yhteisen runo-musiikkilevyn.

Kari Saarinen soittaa sunnuntaina aamupäivällä myös toisen artistin, perniöläisen Mikko Kuivalan kanssa. 23-vuotias Kuivala on basisti ja laulaja. Lisäksi hän soittaa rumpuja ja koskettimia. Yksi Kuivalan uran kohokohdista oli yhteisesiintyminen Resonaari-Groupin kanssa Helsingin Finlandiatalossa Kamut 2016 -tapahtumassa. Mikko on osallistunut joka vuosi sunnuntaitoreihin ja kiertänyt monissa asumispalveluyksiköissä laulattamassa asukkaita, omaisia ja henkilökuntaa J. Karjalaisen musiikilla.

Klo 12–14 esiintyy Wounded Silence, folk-rock -yhtye Salosta. Tarinan mukaan jossain muinaiskielessä sanat ”Wounded Silence” merkitsivät musiikkia. Kokoonpano on vuoden mittaan muuntunut ja nyt siihen kuuluvat Martti Halme (laulu ja kitara), Esko Lahdenmäki (kitara ja laulu), Antti Hallamaa (basso) ja Markku Nummi (rummut). Soittajien juuret ovat syvällä 60- ja 70-luvun musiikissa ja ohjelmistosta löytyy omien biisien ohella musiikkia artisteilta, kuten Grateful Dead, Bob Dylan, Jackson Browne, Lou Reed, Beatles ja Bruce Springsteen. Mara ja Esko ovat soittaneet yhdessä teini-ikäisistä lähtien eri bändeissä, viimeisenä Dharma Bums ja myös Markulla ja Antilla on ollut bändiprojekteja keskenään vuosien varrella.

www.lastenlaulukaupunki.fi