24.05.2024

Salo – Lasten Laulukaupunki -festivaalin teema on ”Minä osaan!”

Lasten ikioma laulufestivaali toteutetaan jo 34:nnen kerran 6.-9. kesäkuuta. Torilla ja sen lähiympäristössä on konsertteja, esityksiä, työpajoja, kilpailuja, maskotteja, kavereita, iloista menoa ja paljon toimintaa. Salo – Lasten Laulukaupunki ry:n visiona ja tavoitteena on kulttuurin kokemisen ja tekemisen avulla lisätä lasten osallisuutta ja yhteisöllisyyden tunnetta; tarjota lapsille ja lapsiperheille laadukasta lastenkulttuuria sekä lapsille aitoja esiintymismahdollisuuksia ja kaikille tilaisuuksia yhdessä tekemisen riemuun. Elämme parhaillaan maailmassa, jossa näiden tavoitteiden toteuttamiseen tarvitaan uudenlaista ajattelua, jatkuvaa innovointia ja kekseliäitä keinoja.

Tämän vuoden lastenlaulufestivaalit järjestetään teemalla ”Minä osaan!”. Teeman taustalla on Opetus- ja kulttuuriministeriön nimeämä Sivistyksen kansallinen teemavuosi, jonka tavoitteena on mm. osallistaa kansalaiset laaja-alaisesti koko maassa teemavuoden tapahtumiin ja löytää sivistyksen erilaisia merkityksiä ihmisten läheltä, arjesta.

Lasten Laulufestivaalien estradit ja tapahtumapaikat ovat Salon ydinkeskustassa, jossa lasten, lapsiryhmien sekä kotimaisten tähtiesiintyjien esitykset luovat vauhdikkaan tunnelman. Festivaalien avajaiset vietetään torstaina 6.6. Salon torilla. Avajaissanat tulee lausumaan Roope Pelo, Salon Seppä 2024. Perjantaina ja lauantaina nähdään upeita esityksiä torin lavalla ja kauppakeskus Plazassa ja lauantaina on lisäksi sävellyskilpailun mahtava finaalikonsertti kulttuuritalo Kivassa. Joka päivä on myös halukkaille lapsille mahdollisuus esiintymiseen, kun ohjelmassa lukee ”Sinulla on lauluvuoro”.  Lasten Talent 2024 on ohjelmassa perjantaina ja ilmoittautumisaikaa siihen on 5.6. asti. Festivaalipäivien juontajina toimivat iki-ihanat Salkkuna -ystävämme Annina ja Ruut Rokka. Tykkipuistossa on työpajoja ja oheistapahtumia perjantaista sunnuntaihin. Torialueen tapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.

Festivaalin koko ohjelma löytyy tästä linkistä.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

11.06.2024

Salo – Lasten Laulukaupunki: Salossa palkittiin Vuoden 2024 uusia lastenlauluja ja Lasten talentteja

6.-9.6.2024 järjestettiin Salossa 34. kerran lastenlaulufestivaalit. Perjantaina 7.6. kisasivat Salon torilla Lasten Talent -ehdokkaat. Kisa pääsi ukkosmyrskyn ja voimakkaan raekuuron jälkeen alkamaan lähes ajallaan ja esiintymislavan reunalla nökötti koko kisan ajan aito lumiukko, jonka Pentti…

05.06.2024

Salo – Lasten Laulukaupunki: Hyvätuuli -palkinto 2024

Salo – Lasten Laulukaupunki ry myöntää vuosittain Hyvätuuli -palkinnon ansioituneelle musiikintekijälle, joka on merkittävällä tavalla vaikuttanut suomalaiseen lastenmusiikkiin. Palkinnon perusti vuonna 2003 Alla Bergen, jonka elämäntyönä koko Lasten Laulukaupunki on syntynyt. Itse palkinto on Edu…