14.03.2024

Salo – Lasten Laulukaupunki: Uusien lastenlaulujen sävellyskilpailun finalistit on valittu

Lasten laulukaupunki ry järjestää vuosittain uusien lastenlaulujen sävellyskilpailun. Kilpailu on toteutettu vuodesta 1991. Tänä vuonna kilpailuun lähetettiin 61 uutta laulua. Kilpailun esiraati on kuunnellut demot ja valinnut sävellyskilpailun finaaliin seuraavat uudet lastenlaulut:

Aavikkokettu: Mikko Olkinuora ja Merja Salonen, Helsinki

Eläinlääkäri Piippolainen: Aleksi Autere, Helsinki

Höpölöpöauto: Juha Mäki, Kerava

Karhu ja siili: Jussi Rasinkangas, Kimmo Ojala ja Toni Nygård, Kempele

Karvakamun elämää: Mariam Sandhu ja Jukka Kinnunen, Laihia

Lauteilla saunan: Kyösti Salmijärvi ja Markus Lampela, Oulu

Lätäkköön: Tuija Rantalainen ja Raimo Hentunen, Helsinki

Nukkumaa: Katja Karisukki, Ypäjä

Onneks mörköjä ei ole olemassa: Maco Oey ja Jaakko Löytty, Tampere

Pilvien kaupungit: Eveliina Brockman, Oulu

Tittitittidi: Satu Nesteoja, Salo

Vanha kitara: Mikko Koskela ja Päivi Tuulikki Koskela, Oulu

Velhon siivouspäivä: Ville Karttunen, Järvenpää

Esiraadissa olivat mukana musiikkileikkikoulunopettaja ja musiikkipedagogi YAMK Anna Schukov, muusikko, ääniteknikko, musiikkituottaja Timo Haanpää, nuori musiikinharrastaja, kuorolaulaja Eini Helle ja Lasten Laulukaupungin edustajana Siv Ilola.

Raati kuunteli kaikki demot anonyymisti eli tuomaristolla ei ollut kuunteluvaiheessa tietoa lauluntekijöistä. Nuorin lauluntekijä oli tällä kertaa 8-vuotias ja finaaliin edenneistä nuorin oli 12-vuotias. Tämän vuoden lastenlaulujen aiheita raatilaiset pitivät monipuolisina ja raikkaina. Kiitosta saivat myös tarttuvan rytmikkäät riimit ja sanojen sekä melodioiden keskinäinen yhteensopivuus. Tiukan valintaprosessin jälkeen oli esiraadin yhteinen mielipide, että näistä kilpailukappaleista olisi voinut valita finaaliin 50 laulua.

Finaalikonsertissa Salossa Kulttuuritalo Kivassa 8.6.2024 tuomaristo valitsee palkintojen saajat ja yleisökin saa valita suosikkinsa.

Finaaliin valituista lauluista tehdään myös äänitallenne numero 29 Salossa Soi -sarjaan.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

11.06.2024

Salo – Lasten Laulukaupunki: Salossa palkittiin Vuoden 2024 uusia lastenlauluja ja Lasten talentteja

6.-9.6.2024 järjestettiin Salossa 34. kerran lastenlaulufestivaalit. Perjantaina 7.6. kisasivat Salon torilla Lasten Talent -ehdokkaat. Kisa pääsi ukkosmyrskyn ja voimakkaan raekuuron jälkeen alkamaan lähes ajallaan ja esiintymislavan reunalla nökötti koko kisan ajan aito lumiukko, jonka Pentti…

05.06.2024

Salo – Lasten Laulukaupunki: Hyvätuuli -palkinto 2024

Salo – Lasten Laulukaupunki ry myöntää vuosittain Hyvätuuli -palkinnon ansioituneelle musiikintekijälle, joka on merkittävällä tavalla vaikuttanut suomalaiseen lastenmusiikkiin. Palkinnon perusti vuonna 2003 Alla Bergen, jonka elämäntyönä koko Lasten Laulukaupunki on syntynyt. Itse palkinto on Edu…