13.01.2015

Saksalainen nykysäveltäjä Heiner Goebbels Iitin musiikkijuhlille

Muina tähtivieraina Juha Uusitalo, Enesco-kvartetti ja Rajaton. Myös Jean Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuotta vietetään Iitissä.

 

Saksalainen säveltäjä ja teatterivaikuttaja Heiner Goebbels saapuu Iitin musiikkijuhlien vieraaksi ensi kesäkuussa. Musiikkijuhlien avajaiskonsertin ohjelmaan kuuluu Goebbelsin teos Surrogate, joka on alunperin orkesterille sävelletty. Goebbels on Iitin musiikkijuhlia varten tehnyt siitä uuden sovituksen pianolle, lyömäsoittimille ja lausujalle. Teoksen esittävät taiteellinen johtaja, pianisti Laura Mikkola, lyömäsoittaja Kazutaka Morita ja näyttelijä Hannu-Pekka Björkman.

Jean Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuosi näkyy ja kuuluu Iitin musiikkijuhlilla konserteissa sekä professori Eero Tarastin Sibelius-luentona.

Esiintyjäkaartiin kuuluvat mm. Enesco-jousikvartetti, viulisti Andres Mustonen ja sellisti Jakob Kullberg. Verlan tehdasmuseon konserteissa kuullaan edellisvuosien elokuva- ja Beatles-musiikin konserttien jälkeen lauluyhtye Rajatonta. Hiidenvuorelle kiipeävät keskiyön konserttiin bassobaritoni Juha Uusitalo, mezzosopraano Johanna Kalmari ja pianisti Kristian Attila. Suosittuja Puimala-konsertteja järjestetään tulevana kesänä kaksi aiemman yhden sijasta.

Lasten ja nuorten musiikkikurssit pidetään tänäkin vuonna samaan aikaan musiikkijuhlien kanssa, yhteistyössä Perheniemen opiston kanssa.

IITIN MUSIIKKIJUHLAT 10.–13.6.2015

NUORISON MUSIIKKIKURSSI 5.–14.6.2015

www.iittifestival.fi