19.08.2014

Sakari Kukon Valo-projektin ensimmäinen live-esitys Urkuyö ja Aaria -festivaalilla Espoossa

Saksofonisti-huilisti Sakari Kukko tuo ylistetyn Valo-levynsä jazztunnelmoinnin ensimmäiseen live-esitykseensä Urkuyö ja Aaria -festivaalille torstaina 21.8. Loppukesän pimenevässä illassa Espoon tuomiokirkossa klo 22 alkavassa konsertissa Valo-kvartetti esittää elokuussa 2013 täysikuun aikaan taltioidun levynsä materiaalia, joka sisältää kvartetin sovituksia ja improvisointeja suomalaisesta ja eurooppalaisesta hengellisestä musiikista.  Konsertissa kuullaan muun muassa Armas MaasalonTuhansin kielin, Ilmari HannikaisenMatkamiehen virsi, Sakari Kukon oma sävellys Elävää vettä sekä virsiä Sveitsistä, Itävallasta ja Ranskasta. Valo-kvartetissa soittavat Sakari Kukon lisäksi erinomaiset jazzmuusikot Iro Haarla, harppu ja piano, Ulf Krokfors, basso ja Mika Kallio, rummut.

Maailmanmusiikkiyhtye Piirpauken perustajana ja vetäjänä tunnetulla Sakari Kukolla on ollut koko uransa toinen jalka vahvasti jazzissa. Hän sai jo vuonna 1976 Jazzliiton Yrjö-palkinnon. Kukko toi menestyksellisesti suomalaisiin virsiin jazztulkintaa jo vuonna 2001 ilmestyneellä huikean arvostelumenestyksen saaneella Virret-levyllä, jolla Kukon lisäksi soittivat Samuli Mikkonen, Ulf Krokfors ja Mika Kallio.

Valo-kvartetin pianisti ja harpisti Iro Haarla on Sibelius-Akatemiassa klassisen koulutuksen saanut pianisti, harpisti, säveltäjä ja sovittaja, joka sittemmin on luonut kansainvälisen uran eurooppalaisen vapaan jazzin artistina. Iro Haarla Quintetin toinen albumi palkittiin EMMA-palkinnolla parhaasta kotimaisesta jazzlevytyksestä 2011. Suomen Jazzliitto myönsi Haarlalle Yrjö-palkinnon 2006.

Ulf Krokfors on yksi kysytyimpiä jazzbasisteja Suomessa. Hän on soittanut mm. Edward Vesalan Sound & Furyssä ja Krakataussa ja tehnyt runsaasti yhteistyötä erityisesti Iro Haarlan, Sakari Kukon, Juhani Aaltosen ja Henrik Otto Donnerin kanssa. Viime vuosina Krokfors on keskittynyt erityisesti omiin ryhmiinsä ja säveltämiseen.

Sibelius-Akatemian jazzosastolta valmistuneen Mika Kallion soittoa on aina määritellyt laaja-alaisuus, kuunteleva herkkyys ja kyky saada rummut soimaan säestettävää kokoonpanoa rikastuttavalla tavalla. Kalliota on eniten kuultu yhtyeissä, joiden tyylillinen koti löytyy jazzin valtavirran ulkopuolelta. Kallio on saanut toisen palkinnon Monacon kansainvälisestä jazzsolistikilpailusta 1999.

Urkuyö ja Aaria

To 21.8. klo 22

Espoon tuomiokirkko

VALO!

Saksofonin voimaa, harpun herkkyyttä
Sakari Kukko, saksofoni, huilu

Iro Haarla, harppu, piano

Ulf Krokfors, basso

Mika Kallio, rummut

Eurooppalaisia virsiä ylistetyltä Valo-levyltä

Konsertin ohjelma kokonaisuudessaan: http://urkuyofestival.fi/?p=244

Taiteilijatapaaminen klo 21 Pitäjäntuvassa

Liput: 15,50–24,50 € Lippupisteestä ja tuntia ennen ovelta

www.urkuyofestival.fi