23.05.2016

Saara Aallon konsertti käynnistää Satasoitto-festivaalin

Laulajat loistavat Satasoitto-festivaalilla elo-syyskuun taitteessa. Menestynyt laulaja ja lauluntekijä Saara Aalto avaa Satasoiton 26. elokuuta Harjavalta-salissa. Yhdeksän päivän mittainen festivaali jatkuu vahvalla laulumusiikilla ja huipentuu harvinaisiin konserttivierailuihin.

Ensimmäisenä festivaaliviikonloppuna lavalle nousevat mezzosopraanot Merja Mäkelä ja Essi Luttinen. Harjavallasta kansainväliselle uralle ponnistanut Mäkelä laulaa lied-konsertissaan muun muassa Toivo Kuulan ja Robert Schumannin romanttisia lauluja. Essi Luttisen brunssikonsertti “Rakkauden kartta” kertoo rakkaudesta kautta maailman ja aikakausien.

Kokemäen Seuratalon iltamat vietetään viihteen mestareiden seurassa. M.A. Nummisen ja Pedro Hietasen suosittu “Kielletyt Laulut” -konsertti nostaa esiin 60- ja 70-luvulla soittokiellossa olleita kappaleita ja niiden taustoilla vaikuttavia meheviä tarinoita.

Pori Sinfonietta tuo Satasoittoon sopraano Mari Palon ja tuoreen ylikapellimestari Janne Nisosen. Yökonsertti Kokemäen kirkossa on omistettu Mozartin musiikille. Se on uusinta kauden avauskonsertista Porissa, jossa Nisonen debytoi Sinfoniettan ylikapellimestarina.

Syyskuun 3. päiväksi Satasoitto on kiinnittänyt huikean viuluduon. Harjavallan kirkossa konsertoivat harvoin yhdessä kuullut kansainväliset huippuviulistit Elina Vähälä ja Jaakko Kuusisto. Heidän duo-ohjelmassaan kuullaan Prokofjevin ja Bartokin musiikkia kahdelle viululle sekä tunnettuja sooloviuluteoksia.

Festivaalilla konsertoivat myös kiinnostavat piano-, urku- ja marimbataiteilijat. Pianovirtuoosi Jukka Nykänen soittaa musiikkia urheilun ystäville. Konserttia höystävät teemaan sopivat yllätysvieraat. Kokemäen kirkon kuuluisien urkujen muhkeasta soinnista nautitaan urkutaiteilija, kanttori Juhani Romppasen konsertissa. Satasoitto-festivaali päättyy sunnuntaina 4. syyskuuta Emil Cedercreutzin museolla. Vibrafonisti Panu Savolaisen soolokonsertissa on luvassa ainakin J.S. Bachin sooloviuluteoksia, Savolaisen omia sävellyksiä ja rohkeita improvisaatioita.

Satasoiton lipunmyynti käynnistyy kesäkuun alussa festivaalin nettisivuilta löytyvässä verkkokaupassa ja pari viikkoa myöhemmin lipunmyyntipisteissä Kokemäellä, Harjavallassa ja Porissa.

Satasoitto-festivaali tarjoaa myös runsaan kattauksen ilmaisohjelmaa ja yhteistyökonsertteja paikallisten organisaatioiden kanssa. Yhteistyö- ja ilmaisohjelma julkaistaan kesäkuussa.

 

Satasoitto-festivaali 26.8.–4.9.2016 ohjelmarunko

26.8. kello 19: Saara Aalto, avajaiskonsertti, Harjavalta-sali

27.8. kello 16: Merja Mäkelä, lied-konsertti ”Lähtöjä”, Emil Cedercreutzin museo, Harjavalta

27.8. kello 19: M.A. Numminen & Pedro Hietanen, ”Kielletyt laulut”, Kokemäen Seuratalo

28.8. kello 11:30 ja 13:00: Essi Luttinen, brunssikonsertit, Ali-Ketolan tila, Kokemäki

28.8. kello 18: Jukka Nykänen & vierailijat, urheilullinen pianokonsertti, Harjavalta-sali

31.8. kello 19: Juhani Romppanen, urkukonsertti, Kokemäen kirkko

2.9. kello 21:   Mari Palo & Pori Sinfonietta, Yökonsertti Mozart!!, Kokemäen kirkko

3.9. kello 18:   Jaakko Kuusisto & Elina Vähälä, viulukonsertti, Harjavallan kirkko

4.9. kello 18:   Panu Savolainen, marimbakonsertti, Emil Cedercreutzin museo, Harjavalta

 

Satasoitto-festivaalin ohjelman ovat koonneet taiteelliset johtajat Eeva-Maija Talasma ja Markku Ollila. Satasoittoa järjestää Satasoittoyhdistys ry ja tuottaa Tuuli Penttinen-Lampisuo Kallo Worksista. Festivaalin mahdollistaa opetus- ja kulttuuriministeriön, Harjavallan ja Kokemäen kaupunkien, Emil Cedercreutzin säätiön ja alueen yritysten ja yhdistysten tuki ja yhteistyö. Satasoitto on valtakunnallisen Finland Festivals -verkoston jäsen.

 

www.satasoitto.fi

Satasoitto Facebookissa: https://www.facebook.com/Satasoitto/?fref=ts