23.07.2010

Ruotsin kuninkaallisen oopperan vierailuviikolla Savonlinnassa muutakin kuin oopperaa

Ruotsin kuninkaallinen ooppera tuo Olavinlinnan näyttämölle kauden huipputuotantonsa, Straussin rohkeimman oopperan Elektran ja laajasti kehutun modernin eroottisen version Mozartin oopperasta Figaron häät. Figaron häät, tuo iloinen ja häpeämätön teos, nähdään nyt ensimmäistä kertaa koskaan Savonlinnan Oopperajuhlilla. Figaron häiden ensi-ilta on 27.7. ja siitä nähdään kolme esitystä. Elektran ensi-ilta on 28.7. ja sitä esitetään kahtena iltana.

Oopperoiden lisäksi Ruotsi-viikon ohjelma on täynnä oheistapahtumia (tarkka lista liitteenä). Ohjelmaan kuuluu mm. M.A. Nummisen ja Pedro Hietasen ilmainen kaksikielinen lastenkonsertti Satamapuistossa 27.7. ja Kuninkaallisen oopperan johtajan Birgitta Svendénin luento oopperan tulevista suunnitelmista 28.7. Ingmar Bergmanista kertovan luennon jälkeen 30.7. nähdään Bergmanin Mozartin satuoopperan pohjalta ohjaama elokuva Taikahuilu Elokuvateatteri Olavin ilmaisnäytöksessä.

Savonlinnan Oopperajuhlat lyhyesti

Savonlinnan Oopperajuhlat on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen kulttuuritapahtuma ja yksi merkittävimpiä matkailukohteitamme. Savonlinnan Oopperajuhlat on vuosien saatossa kasvanut kuukauden mittaiseksi kansainväliseksi festivaaliksi. Sen kävijämäärä on noin 60 000 vierasta vuodessa, siitä yli 10 prosenttia on ulkomaalaisia.

Ooppera Savonlinnassa on kokonaisvaltainen elämys, joka muodostuu korkeatasoisista oopperaesityksistä ja konserteista, keskiaikaisen Olavinlinnan ainutlaatuisesta tunnelmasta ja kesäisestä Savonlinnasta luonnonkauniine ympäristöineen. Savonlinnasta on tullut käsite oopperanystävien keskuudessa kautta maailman.

Oopperajuhlien rahoituksesta n. 14% tulee Opetusministeriön ja Savonlinnan kaupungin toiminta-avustuksista, lähes 70% pääsylipputuloista ja n. 12% Yritysyhteistyösopimuksista.

Etusivu