22.01.2019

Ruisrock: Talvifestivaali Ruishelmen ohjelma on valmis

Suomen lupaavimmat artistit täydentävät festivaalin musiikkikattauksen. Ruishelmi juhlitaan 50. Ruisrockin kunniaksi Turun Logomossa 8.–9.2.2019.

Ruishelmen ohjelmassa nähdään kotimaan lupaavimpia nousevia artisteja, kun Adikia, Costee, Etta ja Cavallini & Shrty täydentävät Ruisrockin talvifestivaalin musiikkiohjelman.

Muun muassa pinttyneitä sukupuolirooleja ja sukupuolten arvottamista lyriikoissaan käsittelevä Adikia on tullut tunnetuksi anteeksipyytelemättömästä asenteestaan. Modernia ja omaäänistä poppia tekevä Costee ammentaa musiikkiinsa niin ikään tunteita ja tarinoita henkilökohtaisista kokemuksista, ja helsinkiläisduo Cavallini & Shrty vie festivaaliyleisön kesäisiin tunnelmiin. Laulajalahjakkuus Etta herätti alun perin hiphop-piirien kiinnostuksen Youtubeen ja Facebookiin lataamillaan freestyle rap -videoilla, ja syksyllä häneltä ilmestyi hehkutettu debyyttisingle.

Ruishelmen ohjelmaa nyt täydentävät artistit on kaikki nostettu YleX:n Läpimurto-listalle, jolle on valittu joukko läpimurron kynnyksellä olevia kotimaisia artisteja. Ruishelmen artisteista listalta löytyy myös Ruusut, joka esiintyy festivaalin Teatro-lavalla lauantaina. Adikia, Costee, Etta ja Cavallini & Shrty vierailevat YleX-lavalla, jolla levyjä soittavat Anne Lainto & Ida Karimaa.

Ruishelmen aikataulu on nyt julki tapahtuman verkkosivuilla. Talvifestivaalin pääesiintyjiä ovat muun muassa JVG, SANNI, Pyhimys, Gasellit ja Ellinoora.

Etsivä löytää Ruisrockin helmet

Ruisrockin tapaan myös Ruishelmessä on panostettu kokonaiselämykseen. Logomon sokkeloista löytyy niin taidetta, ruokaa kuin drinkkibaareja. Festivaalilla on teoksia useilta taiteilijoilta, joiden töitä on nähty vuosien varrella Ruisrockissa. Lisäksi mukana on joukko uusia tekijöitä. Tilainstallaatioita festivaalilla toteuttavat taiteilijat Henna Aho, Ilona Niemi, Ilmari Wärri, Jenni Rutanen, Pia Kalenius sekä Halmesmaa x 3 -kollektiivi ja nykynukketeatteriryhmä Kuuma Ankanpoikanen. Videotaiteilija Janne Ahola loihtii tapahtumaan jättimäisen projection mapping -tekniikalla toteutetun installaation.

Ruishelmen ravintolat ovat valikoituneet yleisötoiveiden perusteella. Thai Papaya tarjoaa festivaalikansalle aitoja thaimaalaisia makuelämyksiä parhaista raaka-aineista, helsinkiläinen Treffi Pub & Bistro tuo Logomoon klassikkoburgerinsa ja Sunborn Cateringin El Patrons Kitchen kuljettaa yleisön meksikolaisen street foodin makumaailmaan. Paikallinen Gaggui Kaffela tarjoilee puolestaan kuuluisia kuppikakkujaan ja muita herkkuja.

Festivaalin juomavalikoimassa korostuvat monipuolisuus ja raikkaus. Yleisöä palvelevat niin viini- kuin cocktailbaari, jonka drinkeissä maistuvat lime ja tuore minttu. Mukana Ruishelmessä on Ruisrockin pitkäaikainen yhteistyökumppani Sinebrychoff, joka Ruisrockin tapaan viettää juhlavuottaan. Festivaalille rakentuvassa Kasvihuoneessa nautitaan kesäisestä tunnelmasta ja Somersbyn siidereistä, ja talvifestivaalin tarjonnan täydentää kaakaobaari. Ruishelmen ikäraja on 18 vuotta, ja koko tapahtuma-alue on anniskelualuetta.

Ruishelmen liput myy Lippu.fi. Myynnissä on sekä yhden että kahden päivän lippuja.

Ruishelmi 8.–9.2.2019

JVG, SANNI, PYHIMYS, ELLINOORA, GASELLIT, EVELINA, ADIKIA, ADI L HASLA, CAVALLINI & SHRTY, COSTEE, D.R.E.A.M.G.I.R.L.S., ELIAS GOULD, ETTA, IDA PAUL & KALLE LINDROTH, IISA, RUUSUT, TAVASTIAN LAUANTAIDISKO & YSTÄVÄT, YOUNGHEARTED, DJ ANTTIPIOOTTI, DJ ESKO ROUTAMAA, DJ JORI HULKKONEN, DJ KULMISJÄRVI, DJ URHO TULITUKKA, DJ’T VERA WOLF & JÄNNÄRI, KASVIJAMIT, REIVIKONTTI

Talvifestivaali Ruishelmi juhlitaan 50. Ruisrockin kunniaksi Turun Logomossa 8.–9.2.2019. Ruishelmi tuo joukon kovimpia kotimaisia artisteja, nousevia nimiä ja kiinnostavia taiteilijoita Logomoon ja täyttää tapahtumapaikan musiikilla, valolla, taiteella ja ilolla keskellä talvea. Samalla festivaali käynnistää lähtölaskennan kohti Ruisrockia ja kesän upeinta viikonloppua.