05.02.2019

Ruisrock: Perjantaina käynnistyvä Ruishelmi tuo kotimaan kovimmat artistit Logomoon

Talvifestivaali Ruishelmi aloittaa 50. Ruisrockin juhlavuoden.

Tulevana viikonloppuna juhlitaan Suomen suosituimpien artistien ja lupaavimpien nimien keikoilla, kun talvifestivaali Ruishelmi vietetään Turun Logomossa 8.–9.2. Festivaalilla esiintyvät muun muassa SANNI, Ellinoora, Gasellit ja Evelina. Pyhimys soittaa Ruishelmessä toisen talven keikoistaan, ja JVG:ltä nähdään yksi yhtyeen harvoista esiintymisistä talvella.

Luvassa on myös joukko ajankohtaisimpia nousevia esiintyjiä, sillä ohjelmasta löytyy monta YleX:n Läpimurto-listalle yltänyttä tekijää. Listalle on valittu kiinnostavimmat kotimaiset artistit, joiden odotetaan tekevän tänä vuonna läpimurron. Muun muassa raadin äänestyksen voittanut Ruusut nähdään festivaalilla lauantaina ja toiseksi tullut Etta perjantaina.

Festivaali on molempina päivinä auki klo 18–02. Koko ohjelma ja aikataulut ovat Ruishelmen nettisivuilla.

Valtavat installaatiot täyttävät Logomon

Ensimmäistä kertaa ikinä Logomossa on saman illan aikana mahdollista kokea useita keikkoja, uppoutua taiteeseen ja nauttia festivaalitunnelmasta ympäri taloa. Pääsalin katossa nähdään esimerkiksi videotaiteilija Janne Aholan valtava projection mapping -tekniikalla toteutettu installaatio. Lisäksi Logomon sokkeloista löytyy näyttäviä tilainstallaatioita, joista vastaavat taiteilijat Henna Aho, Ilona Niemi, Ilmari Wärri, Jenni Rutanen, Pia Kalenius sekä Halmesmaa x 3 -kollektiivi ja nykynukketeatteriryhmä Kuuma Ankanpoikanen.

Mukana festivaalilla on Ruisrockin pitkäaikainen yhteistyökumppani Turun ammattikorkeakoulu ja opiskelijoita useilta eri koulutusaloilta. Esimerkiksi käynnissä olevia rakennustöitä tehdään yhteistyössä insinööri- ja rakennusmestariopiskelijoiden kanssa.

”Perinteisen luentomuotoisen opiskelun sijaan opinnot koostuvat meillä usein projektimuotoisesta työskentelystä. Ruishelmi-yhteistyö on luonnollisesti yksi mielenkiintoisimmista, näyttävimmistä ja kivoimmista yhteistyöprojekteista”, sanoo Turun AMK:n markkinointisuunnittelija Sara Pietilä.

Opiskelijat ovat myös olleet mukana suunnittelemassa yhtä festivaalin isoimmista tiloista. Somistuksensa ja sisältönsä puolesta tulevaisuuteen katsovasta Visio-tilasta löytyy muun muassa toivomuskaivo.

”Ruisrockin festivaaliportit aukeavat tasan viiden kuukauden päästä 50. kerran ja juhlavuoden viettäminen aloitetaan viikonloppuna täysillä Logomossa! Katsomme vahvasti tulevaisuuteen, mikä näkyy Ruishelmessä kun lavoille nousevat Suomen tämän hetken ja huomisen suosituimmat, ajankohtaisimmat ja kuumimmat artistit. Haluamme myös kantaa kortemme kekoon sen eteen, että tulevaisuudessa maailma on parempi paikka kaikille elää ja että Ruisrockia voidaan juhlia vielä 50 vuoden päästäkin Ruissalossa”, sanoo promoottori Mikko Niemelä.

Ruishelmen liput myy Lippu.fi. Myynnissä on sekä yhden että kahden päivän lippuja. Festivaalin ikäraja on 18 vuotta, ja koko tapahtuma-alue on anniskelualuetta.

Ruishelmi 8.–9.2.2019

JVG, SANNI, PYHIMYS, ELLINOORA, GASELLIT, EVELINA, ADIKIA, ADI L HASLA, CAVALLINI & SHRTY, COSTEE, D.R.E.A.M.G.I.R.L.S., ELIAS GOULD, ETTA, IDA PAUL & KALLE LINDROTH, IISA, RUUSUT, TAVASTIAN LAUANTAIDISKO & YSTÄVÄT, YOUNGHEARTED, DJ ANTTIPIOOTTI, DJ ESKO ROUTAMAA, DJ JORI HULKKONEN, DJ KULMISJÄRVI, DJ URHO TULITUKKA, DJ’T VERA WOLF & JÄNNÄRI, KASVIJAMIT, REIVIKONTTI