26.04.2022

Romantiikan ajan mestarisäveltäjä Franz Schubertin suurin kirkkomusiikkiteos Messu Nro 6 Es-duuri avaa kesän Urkuyö ja Aaria -festivaalin

Urkuyö ja Aaria -festivaalin kesän ohjelman keskiössä on säveltäjä Franz Schubert. Romantiikan ajan mestarisäveltäjän teoksia kuullaan sekä avajaiskonsertissa että kesäkuun lopun Wintereise-konsertissa.

Avajaiskonsertti Schubertin Messu Nro 6 Es-duuri 2.6. Tapiolan kirkossa ja 3.6 Kallion kirkossa

Urkuyö ja Aaria -festivaalin avajaiskonsertti esitetään tänä vuonna kaksi kertaa. Ensimmäinen esitys on 2.6. kello 19 Tapiolan kirkossa ja toinen esitys 3.6. kello 19 Kallion kirkossa. Avajaisteoksena kuullaan Schubertin suurin kirkkomusiikkiteos Messu Nro 6 Es-duuri viidelle solistille, orkesterille ja kuorolle sekä Intende Voci, saman vuoden pienempi kirkkomusiikkiteos tenorille ja kuorolle. Solisteina konsertissa toimivat sopraano Jenny Carlstedt, sopraano Anu Komsi, tenori Tuomas Katajala, tenori Johan Krogius sekä basso Jussi Juola. Tapiola Sinfoniettaa ja Tapiolan kamarikuoroa johtaa kapellimestari Aapo Häkkinen.

Kapellimestari Aapo Häkkinen tituleeraa Schubertia melodisesti ja harmonisesti yhdeksi kaikkien aikojen omaperäisimmistä säveltäjistä. ”Orkesterimusiikki tarjosi Schubertille mahdollisuuden värittää itsessään yksinkertaiset, usein kansanomaiset melodiansa monipuolisesti ja mukaansatempaavasti. Schubertin musiikki häilyy aina kauhun ja rakkauden, elämän ja kuoleman, valon ja varjon välillä”, Häkkinen esittelee. Suureellinen orkesteri- ja kuoroteos tarjoaa upean avauksen Urkuyö ja Aarian festivaalikesään.

Schubertin Winterreise tenorille ja orkesterille 30.6. Espoon tuomiokirkossa

Toinen Urkuyö ja Aaria -festivaalin Schubert-konsertti kuullaan 30.6. kello 21 Espoon tuomiokirkossa. Konsertissa esitetään säveltäjä, kapellimestari Hans Zenderin (1936-2019) ”sävelletty tulkinta tenorille ja orkesterille” Schubertin Winterreise-laulusarjasta. Teos pyrkii avaamaan ikkunoita nykyisyyden ja menneisyyden välille. Solistina tenori Tuomas Katajala yhdessä Jukka Untalaman johtaman Lohjan kaupunginorkesterin kanssa.

Urkuyö ja Aaria -festivaalin torstaikonsertit järjestetään 9.6.–25.8.2022 Espoon tuomiokirkossa tänä vuonna 36. kertaa. Avajaiskonsertti kuullaan 2.6. Tapiolan kirkossa ja 3.6. Kallion kirkossa. Ensimmäistä vuottaan Urkuyö ja Aaria -festivaalin taiteellisena johtajana toimii tenori Tuomas Katajala.

www.urkuyofestival.fi

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

18.11.2022

Festivaalin johtajat tähdittävät Urkuyö ja Aarian joulukonserttia

Tenori Tuomas Katajala ja baritoni Jussi Merikanto tulkitsevat Bachin ja Händelin aarioita sekä perinteisiä joululauluja Espoon tuomiokirkossa 2.12.2022 Espoolainen kesäiltojen taidemusiikkifestivaali Urkuyö ja Aaria -festivaali järjestää tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös joulukonsertin. Joulukuun alussa Espoon…

Lue lisää

11.11.2022

Urkuyö ja Aarian joulukonsertissa perinteisiä joululauluja ja tunnelmallisia aarioita

Urkuyö ja Aaria järjestää tänä vuonna joulukonsertin – ensimmäisen laatuaan! Espoon tuomiokirkossa perjantaina 2.12. järjestettävässä konsertissa tenori Tuomas Katajala ja baritoni Jussi Merikanto sekä Espoon barokin jousiyhtye tulkitsevat perinteisiä joululauluja sekä Bachin ja Händelin aarioita.…

Lue lisää