29.09.2015

Rokumentti-elokuvafestivaalin teema: ”Maailma ei ole totta”

Ufomies Juhan af Grann Rokumentin vieraaksi

Marraskuun 11. – 15. Joensuussa järjestettävä Rokumentti-elokuvafestivaali julkaisi teemaohjelmistonsa. ”Maailma ei ole totta” -nimellä kulkevan teeman elokuvissa kyseenalaistetaan yleisesti hyväksyttyä todellisuutta ja paljastetaan tajuntaa notkistavia mielikuvakoneistoja. Epätietoa sylkeviä koneistoja elokuvissa edustavat esimerkiksi kommunismi, talouspuhe ja Courtney Love.

– Lähdettiin siitä ajatuksesta, että tässä nettikeskustelujen ajassa ei ole enää yhtä totuutta. Teemaelokuvissa tuodaan esiin hieman erilaisia näkemyksiä todellisuudesta salaliittoineen ja avaruusolentoineen.

Foliohattu vaan päähän ja elokuviin, nauraa Rokumentin tuottaja Heidi Anttonen.

Teemaohjelmistossa esitetään muun muassa tietovuotaja Edward Snowdenista kertova kohudokumentti Citizenfour, toisistaan täysin poikkeavat maailmankuvat yhteen törmäyttävä Chuck Norris vs Communism, mysteeridokkari The Institute sekä Kurt Cobainin kuolemasta toisen totuuden paljastava Soaked in Bleach.

Festivaalin vieraaksi saapuu Suomen tunnetuimpiin toisinajattelijoihin kuuluva elokuvaohjaaja Juhan af Grann. Grann tuli tunnetuksi 1990-luvulla julkaistujen, ufoja ja paranormaaleja ilmiöitä käsittelevien elokuviensa myötä. Suomessa runsaasti kohua herättäneiden elokuvien vastaanotto on ollut kansainvälisesti avoimempaa. Elokuvat ovat voittaneet alan palkintoja ja niitä on esitetty runsaasti eri festivaaleilla. Rokumentissa esitellään ohjaajan tuotantoa kahdessa näytöksessä. Juhan af Grann alustaa molemmat näytökset.

– Jos puhutaan epäortodoksisesta maailmankuvasta, niin Juhan af Grann on varmasti yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimmista toisinajattelijoista. Hän on myös omassa genressään arvostettu taiteilija ja suuri persoona, joten on mahtava saada mies vieraaksi festivaalille, toteaa Anttonen.

Rokumentin koko elokuvaohjelma julkaistaan lokakuussa ja festivaalin pääsyliput tulevat myyntiin maanantaina 26.10. Elokuvien lisäksi festivaalilla esiintyvät muun muassa yhtyeet Death Hawks, Circle, Pariisin Kevät, Lapko ja Joosua. Liput keikoille ovat myynnissä Kerubin verkkosivuilla ja Tiketissä.

Järjestyksessään yhdestoista Rokumentti järjestetään Joensuussa 11. – 15.11. Kaikkiaan festivaalilla esitetään noin neljäkymmentä elokuvaa.

www.rokumentti.com