02.03.2016

Rohkeaa heittäytymistä ja ”Ei kiitos, kertakäyttökulttuurille” Oulun Musiikkijuhlilla

PROTO – Pohjois-Suomen muotoilijat ry:n ja Oulun Musiikkijuhlien yhteistuotannossa yhdistyvät suomalainen muotisuunnittelu ja laadukas jazzmusiikki. Ilta järjestetään lauantaina 12. maaliskuuta klo 19 alkaen Uudella Seurahuoneella. Näytökseen osallistuvat suunnittelijat ovat kotimaisia vaate- ja asustesuunnittelijoita, jotka pyörittävät liikkeitään ja luovat mallistojaan elämäntavan ja unelmiensa toteuttamiseksi. Catwalkilla nähdään yksittäisten suunnittelijoiden, tuotemerkkien sekä paikallisten Non Boutiquen ja Pieni Muotihuone Chic:n tuotemaistiaisia. Luvassa on mm. ensiesittely vuoden 2016 mallistosta KIKS vaatemerkiltä ja Salmiakki Manifeston uutuuksia. Näytöslavan tyhjennyttyä ilta jatkuu klo 21 alkaen huhtikuussa neljännen albuminsa ,”Slavic Souls”, julkaisevan Valtteri Laurell Pöyhösen luotsaaman Dalindèon musiikilla. Luvassa on myös tuotelanseeraus, joka on syntynyt Dalindèon ja oululaisen YO ZEN design-studion yhteistyöstä.

 

Näytöslava haltuun

Oulun Musiikkijuhlien esiintyjät ovat ottaneet uudenlaisen haasteen vastaan lupautumalla malleiksi muotinäytöksen näytöslavalle.

Esiintymislava on kaikille heille rakas paikka, mutta muoti ja mallina olo on elementtinä vieras. ”Kunnioitan esiintyjiä siitä, että he uskaltavat heittäytyä ja laittaa itsensä tällä tavalla alttiiksi, hakeutua kohti innostuksen sekaista pelkoa.”, toteaa PROTO – Pohjois-Suomen muotoilijat ry:n toiminnanjohtaja Johannes Helama. Oulun Musiikkijuhlien taiteellisen johtajan Jaakko Kuusiston lisäksi malleina lavalla nähdään alttoviulisti Anna Kreetta Gribajcevic, viulisti Miriam Fried, kitaristi Valtteri Laurell Pöyhönen, rumpali Jaska Lukkarinen, tanssijat Milla Korja, Essi Kumpuvaara ja Petri Kauppinen, Oulun musiikkijuhlasäätiön pj. Maria Portaankorva ja tuottaja Mari Aarni sekä verbaaliakrobaatti Tommy Lindgren, joka myös juontaa näytöksen! We Jazz DJ Matti Nives löytyy illan aikana levylautasen takaa.

 

Ainutlaatuinen tuotelanseeraus

Näytöslavaa ei ole pyhitetty pelkästään iltapuvuille, vaan se sisältää juhlavaatteiden lisäksi persoonallisia arkivaatteita, katumuotia ja ainutlaatuisia asusteita. Erityisenä esimerkkinä tuotelanseeraus, joka on syntynyt sekä muotinäytökseen malleina osallistuvan että illan esityksellään kruunaavan Dalindèon ja YO ZEN design-studion yhteistyönä.

Oululaiset suuren yleisön tietoisuuteen murtautuneet suunnittelijat Kate Hulkkonen ja Paula Kouri ovat suunnitelleet jazzkokoonpanolle ainutlaatuisen korusarjan. Dalindèon tulevasta Slavic Souls -albumista ja slaavilaisesta mytologiasta inspiraation saaneeseen sarjaan kuuluvat

kaula- ja korvakorut kolmesta eri materiaalista. Korut ovat myynnissä illan aikana. Fanituotteenkin tulee olla huolellisesti suunniteltu, että se kestää aikaa, eikä edusta kertakäyttökulttuuria.

 

 

MUOTINÄYTÖS

& DALINDÈO

La 12.3. klo 19

Uusi Seurahuone

Rantakatu 4

Liput

Muotinäytös 26 € (sis. coctailpalat)

Muotinäytös ja Dalindéo 32 € (sis. coctailpalat) Dalindéo 22 €

 

Muotinäytös 26 € (sis. cocktailpalat) ja Muotinäytös & Dalindèo 32 € (sis. cocktailpalat) ennakkoon 4.3. mennessä! Ovella on myynnissä vielä lippuja ilman cocktailpaloja.

 

Lippujen myynti

Ticketmaster Suomi, lipunhintaan lisätään toimituskulut. Ennakkoon ilman toimituskuluja Oulu10 -palvelupisteet ja Valveen lippumyymälä.

 

klo 19 Muotinäytös

klo 21 Dalindéo

 

Oulun Musiikkijuhlat järjestetään Oulussa 11.-24.3.2016 www.omj.fi/

Facebook: www.facebook.com/oulunmusiikkijuhlat