11.06.2010

Rocklegenda John Fogerty Pori Jazziin

Yhdysvaltalainen kitaristi, laulaja ja lauluntekijä John Fogerty konsertoi Pori Jazzissa perjantaina 23. heinäkuuta.

John Fogerty nousi kansainväliseen maineeseen jo 1960-70 lukujen vaihteessa toimiessaan kalifornialaisen Creedence Clearwater Revival (CCR) yhtyeen johtohahmona. Fogertyn terävästä sävelkynästä syntyivät muun muassa rock-klassikot ”Travelin’ Band”, ”Proud Mary”, ”Bad Moon Rising” ja ”Who’ll Stop The Rain”.

John Fogertyn mittava tuotanto on amerikkalaista juurimusiikkia, jossa on aineksia rockista, bluesista, countrysta ja soulista. Hänen tunnistettava, voimakas ja persoonallinen lauluäänensä on lähellä mustaa musiikkia ja on ollut esikuvana monille laulajille.

Fogertyn ja CCR:n albumeja on myyty maailmanlaajuisesti yli 11 miljoonaa kappaletta. Forgertya on muistettu Grammy-palkinnoilla, ja CCR on aateloitu Rock’n Roll Hall Of Fameen.

John Fogerty yhtyeineen korvaa Kirjurinluoto Arenalla aiemmin ilmoitetun Red Baraat -yhtyeen, jonka konsertti on siirretty LP45!-klubille perjantaiksi 23. heinäkuuta.

John Fogertyn kanssa Kirjurinluodossa 23. heinäkuuta esiintyvät yhdysvaltalainen laulaja ja lauluntekijä Tori Amos, nigerialaista afrobeatia esittävä Seun Kuti & Egypt 80 ja kotimainen Ricky-Tick Big Band.

Konsertin liput ovat myynnissä ja ne maksavat 63 euroa.

Muusikko ja tuottaja Daniel Lanois’n keikka Kirjurinluoto Arenalla sunnuntaina 25. heinäkuuta peruuntuu. Lanois on joutunut vakavaan moottoripyöräonnettomuuteen ja hänen koko Euroopan konserttikiertueensa on peruttu. Daniel Lanois Black Dubin korvaa ruotsalainen Gustav Lundgren Quartet feat. Teemu Viinikainen.

Pori Jazz järjestetään 17.-25.7.2010.

http://www.porijazz.fi