09.07.2013

Rivieran valoa Hangon Musiikkijuhlilla

Sunnuntaina 14.7. alkavilla Hangon Musiikkijuhlilla on tarjolla vaikuttava kattaus suomalaisen musiikkielämän eturivin taiteilijoita. Musiikkijuhlat alkavat perinteisellä festivaalibrunssilla ravintola Origossa, jossa esiintyy japanilainen taiteilijavieras Tomoya Nakai duopartnerinsa Eva Alkulan kanssa. Illalla avajaiskonsertissa kuullaan pianisti Antti Siiralaa. Maanantaina Hangon kirkkoon saapuu maineikas jousikvartetti Meta4 ja tiistain jazzkonsertissa kaupungintalolla esiintyy Verneri Pohjola Quartet. Keskiviikkona Hangon kirkon valloittaa Suomen kansainvälisimpiin tähtiin lukeutuva mezzosopraano Monica Groop. Festivaaliviikko jatkuu tasokkaana ja päätöskonsertissa yleisöä hemmotellaan kahdella kantaesityksellä: nuoren helsinkiläissäveltäjän Saara Lindahlin tilausteoksella huilulle ja harpulle sekä perulaisen Jimmy Lopezin soolohuiluteoksella Warped Symmetry. Teoksen esittää Uudesta-Seelannista Hankoon saapuva huilisti Sami Junnonen, jolle se on omistettu.

Festivaalin teema on Rivieran valo. ”Teema yhdistää ranskalaisen impressionismin ja kesäisen Hangon kirkkaansinisen taivaan”, festivaalijohtaja Milla Rantala kuvailee. ”Ohjelma on erittäin korkeatasoinen ja Hanko huviloineen ja hiekkarantoineen kesämatkakohteena vailla vertaa”, Rantala hehkuttaa.

Musiikkijuhlien ohjelmaan kuuluu konserttisarjan lisäksi runsaasti ilmaistapahtumia sisältävä kaupunkitapahtumasarja HMJ Fringe sekä lasten ja nuorten instrumenttiopintoihin ja kamarimusisointiin keskittyvä Hangon musiikkileiri. Hangon Musiikkijuhlat järjestetään Suomen eteläisimmässä kaupungissa nyt neljättä kertaa 14.–19.7.2013.