03.06.2019

Riihimäen Kesäkonsertit: Päiväretkiä ja taidematkailua

Perjantaina Riihimäen Kesäkonserteissa matkataan Leipzigista Istanbuliin, pysähdytään Puistonkulmassa ja piipahdetaan päiväretkellä Hämeenaukiolle.

Sibelius-Akatemian nuoret muusikot, nuorisokoulutuksessa opiskelevat Amanda Ernesaks, viulu ja Eetu Yrjänä, kitara pitävät päivämatinean Kotokartanosäätiön Puistonkulmassa klo 13.00. Lisäksi he tarjoilevat maistiaisia maksuttomasta iltapäiväkonsertistaan Kahvila Feeniksissä puoliltapäivin.

Illalla Riihimäen taidemuseossa matkataan tunnissa Leipzigista Istanbuliin. Luvassa on kuvataidetta ja klassista musiikkia yhdistelevä kokonaisuus mestarillisen parivaljakon matkassa. Harmonikkataiteilija, Grazin musiikkiyliopiston professori Janne Rättyä soittaa rakastetun teoksen, Bachin Goldberg-muunnelmat, joka saa rinnalleen sävellykseen pohjautuvan maalauskokonaisuuden. Kuvataiteilija Bridget Allaire-Mäki valitsi teossarjansa yhtenäiseksi muodoksi 9.8.2012 kansainväliseltä avaruusasemalta otetun kuvan öisestä Istanbulista.

– NASA:n kuvissa tulee näkyväksi ilmastonmuutoksen fyysinen todellisuus, ihmiskunnan jättämä jälki planeettamme mittakaavassa, sen hiljainen kauneus ja öisten kaupunkien tuike avaruuden pimeydessä, kuvaa Yhdysvaltain Ohiossa syntynyt, yli 30 vuotta Suomessa asunut ja työskennellyt Allaire-Mäki. – On jotakin katkeransuloista tavassa, jolla historia pyyhkiytyy silmistämme niin kauniisti.

Matka Riihimäen taidemuseoon tarjoilee myös silmäkarkkia Suomen Puupiirtäjien Seuran yhteisnäyttelyn muodossa. Taidemuseon kokoelmat ovat niin ikään nähtävillä, joten luvassa on todellinen aisteja hivelevä kulttuurimatka Kesäkonsertteihin.

 

MAISTIAISIA SENIORIKONSERTISTA

klo 12.00 Kahvila Feeniks

Sibelius-Akatemian nuoret muusikot

Amanda Ernesaks, viulu

Eetu Yrjänä, kitara

 

PYSÄHDYS PUISTONKULMASSA

klo 13.00 Puistonkulma

Sibelius-Akatemian nuoret muusikot

Amanda Ernesaks, viulu

Eetu Yrjänä, kitara

 

LEIPZIGISTA ISTANBULIIN

klo 18.00 Riihimäen taidemuseo

Janne Rättyä, harmonikka

Bridget Allaire-Mäen kuvataideteokset

 

Riihimäen Kesäkonsertit 4.–9.6.2019

www.riihimaenkesakonsertit.fi

 

Ohjelma: http://www.riihimaenkesakonsertit.fi/ohjelma/

Konserttiopas selattavissa täällä: https://bit.ly/313Sxoa