03.06.2019

Riihimäen Kesäkonsertit: Lumoava Lappi Kesäkonserteissa

Riihimäen Kesäkonserttien viimeinen päivä tuo Suomen lasimuseoon vieraita pohjoiselta napapiiriltä. Lapin kamariorkesteri saapuu Riihimäelle suoraan Rovaniemeltä kapellimestarinaan John Storgårds. Suomen ja koko EU-alueen pohjoisin ammattikamariorkesteri on kotonaan Rovaniemellä kulttuuritalo Korundissa, mutta konsertoi ympäri Lappia, muualla Suomessa ja ulkomailla. Orkesteri on konsertoinut mm. Savonlinnan Oopperajuhlilla, Helsingin Juhlaviikoilla ja Lontoon BBC Proms -festivaaleilla.

Kapellimestari John Storgårds on yksi suomalaisen kapellimestari-ihmeen edustajista. Maailman merkittävimpiä orkestereita johtanut Storgårds on palkittu työstään useilla huomionosoituksilla, kuten Pro Finlandia -mitalilla vuonna 2012. Lapin kamariorkesteria hän on johtanut vuodesta 1996.

Päätöskonsertin ohjelmassa kuullaan uunituore, toukokuussa Rovaniemellä kantaesityksensä saanut Kalevi Ahon kitarakonsertto sekä viime syksynä kantaesitetty Lauri Porran puhallinkvintetto. Aikamme musiikki saa rinnalleen viehkon Honeggerin kesäpastoraalin sekä Schumannin sinfoniset etydit kamariorkesterisovituksena. Säveltäjät Aho ja Porra sekä illan konsertin taiteilijat kertovat teoksista ja konsertista ennen konserttia lasimuseon suuressa salissa.

Konsertin solistina soittaa kitaristi Ismo Eskelinen, joka myös kantaesitti Ahon teoksen Lapin kamariorkesterin kanssa toukokuussa. Kesäkonserttien taiteellinen johtaja on ahkeroinut viikon aikana useissa konserteissa. Sunnuntain konserttiin päättyvä festivaali on Eskelisen Kesäkonserteille suunnittelema toinen konserttikokonaisuus. Hänen 1.9.2017 alkanut kaksivuotinen sopimuksensa Riihimäen Kesäkonserttien taiteellisena johtajana saa jatkoa, joten Eskelisen johdolla Kesäkonsertit viettää myös 39. festivaaliaan tiistaista sunnuntaihin 2.–7.6.2020.

 

ÄKKILÄHTÖ POHJOISEEN

klo 15.00 Suomen lasimuseo

säveltäjät Kalevi Aho ja Lauri Porra sekä illan taiteilijat kurkistavat konsertin kulisseihin

 

LUMOAVA LAPPI

klo 16.00 Suomen lasimuseo

kapellimestari John Storgårds

Ismo Eskelinen, kitara

Lapin kamariorkesteri

 

Riihimäen Kesäkonsertit 4.–9.6.2019

www.riihimaenkesakonsertit.fi

 

Ohjelma: http://www.riihimaenkesakonsertit.fi/ohjelma/

Konserttiopas selattavissa täällä: https://bit.ly/313Sxoa