03.06.2019

Riihimäen Kesäkonsertit: Kotiseudulta Välimerelle

Riihimäen Kesäkonserteissa on torstaina vuorossa kotiseutumatkailua, kun Riihimäen nostalginen Hyttikortteli, lasitehtaan ympärille rakennettu vanha asuinmiljöö herää eloon Kesäkonserttien, Riihimäki-Seuran ja alueen toimijoiden kanssa yhteistyössä järjestettävän tapahtuman myötä.

Kesäkonsertit tuovat festivaalin taiteilijoiden pop-up-konsertteja eri puolille Hyttikorttelia ja vasta h-hetkellä selviää, kuka taiteilija missäkin konsertissa esiintyy. Riihimäki-Seura järjestää suosittuja torstaikävelyitä Hyttikortteliin oppaanaan Anita Elomaa. Vanhaan lasitehtaaseen pääsee puolestaan tutustumaan Konttoristin salaisen kierroksen merkeissä. Lasistudiot Mafka & Alakoski sekä Lasismi järjestävät lasinpuhallustyönäytöksiä päivän aikana ja Lehmustien Juhlatalon kahvila on auki koko tapahtuman ajan. Konttoristin salaiselle kierrokselle pääsee vain rajallinen määrä yleisöä ja sinne on pääsymaksu, muutoin päivän tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Illan mittaan Kesäkonserteissa matkataan Välimeren risteilylle. Purteen noustaan Espanjasta ja menoa siivittävät aluksi kitaristi Ismo Eskelisen espanjalaiset kitararytmit renessanssista Rodrigoon. Rinnalleen Eskelinen saa mestarillisen koreografi-flamencotanssija Kaari Martinin, joten luvassa on ainutlaatuinen yhdistelmä flamencotanssia ja klassista espanjalaista kitara- ja vihuelamusiikkia.

– En ole tietoisesti valinnut flamencon ja nykytanssin yhdistelmää, kuvaa kansainvälisessä, flamencon tärkeimmässä koreografiakilpailussa parhaana useissa kategorioissa palkittu Kaari Martin. – Tyylini on syntynyt tarpeesta ilmaista itseäni vapaasti.

Väliajan jälkeen pianisti Paavali Jumppanen on rakentanut komean puoliajan Claude Debussyn etydeistä ja preludeista. Etenkin jälkimmäisissä on vahva välimerellinen painotus; on uponnutta katedraalia, vedenneitoa ja eteläistä Ranskaa – rakastetuimpia Debussyn pianoteoksia.

 

KOTISEUTUMATKAILUA

klo 11.00–16.00 Hyttikortteli

Kesäkonserttien taiteilijoita, oheisohjelmaa

 

RISTEILY VÄLIMERELLÄ

klo 19.00 Suomen lasimuseo

Kaari Martin, koreografi-flamencotanssija

Ismo Eskelinen, kitara

Paavali Jumppanen, piano

 

Riihimäen Kesäkonsertit 4.–9.6.2019

www.riihimaenkesakonsertit.fi

 

Ohjelma: http://www.riihimaenkesakonsertit.fi/ohjelma/

Konserttiopas selattavissa täällä: https://bit.ly/313Sxoa