15.04.2020

Riihimäen Kesäkonsertit keskittyy juhlavuoteen 2021

Koronaepidemian vuoksi Riihimäen Kesäkonsertit ei pysty järjestämään kesäkuun alun festivaalia. Tälle vuodelle suunniteltua ohjelmistoa hyödynnetään festivaalin 40-vuotisjuhlavuonna.

Riihimäen Kesäkonserttien hallitus on päättänyt, että tämän kesän festivaali jätetään järjestämättä koronaepidemian vuoksi.

Kamarimusiikkiviikko oli tarkoitus järjestää 2.-7.6.2020. Ensi vuoden kesäkuun festivaalin tarkka ajankohta kerrotaan heti kun mahdollista.

“Olemme todella pahoillamme tilanteesta. Vastuullisena toimijana emme kuitenkaan voi ohittaa valtioneuvoston ja viranomaisten toimia ja ohjeita. Ne kertovat tilanteen vakavuudesta ja epävarmuudesta.

Esiintyjien ja yleisön terveys on meille ensisijaisen tärkeää”, painottaa Kesäkonserttien hallituksen puheenjohtaja Martti Paloheimo.

“Haluamme myös turvata festivaalin jatkuvuuden tiukassa taloustilanteessa. Meillä on ensi vuonna 40-vuotisjuhlavuosi, joten katsomme nyt sitä kohti.”

Kesäkonserttien taiteellisen johtajan Ismo Eskelisen tälle vuodelle suunnittelemaa ohjelmaa hyödynnetään ensi vuonna niin paljon kuin mahdollista.

“Ismon kokoama ohjelma on niin upea, että se sopii mainiosti juhlavuoden ohjelmistoksi. Toivon, että saamme ensi kesänä nauttia musiikin juhlasta ilman huolia, ja että koronakriisi on muisto vain”, sanoo Kesäkonserttien toiminnanjohtaja Miia Maria Lahti.