28.05.2012

Riihimäen Kesäkonsertit kamarimusiikin ytimessä

Riihimäen Kesäkonserttien festivaaliviikko soi 5.-10.6.2012. – Konsertit on rakennettu musiikin ehdoilla ja kamarimusiikillisessa hengessä korkeatasoiseksi tapahtumaksi, joka monipuolisuudellaan tarjoaa elämyksiä erilaisille kohderyhmille, kiteyttää Kesäkonserttien taiteellinen johtaja Esa Heikkilä. Musiikkia on tarjolla viikon aikana 18 konsertin kattaus.

Riihimäen Kesäkonserttien neljäs vuosikymmen käynnistyy mittavalla tarjonnalla kamarimusiikkia, jonka pääpaino tänä vuonna on jousisoittimissa ja klassisessa ohjelmistossa. Esiintyjinä on sekä huippuja kotimaasta että maailmalta kahden hengen intiimeistä kokoonpanoista päätöskonsertin sinfoniaorkesteriin.

– Olemme koko perheen juhlaviikko, sillä tarjoamme jo perinteisten lasten ilmaiskonserttien ohella tänä vuonna myös palvelutalojen asukkaille ja henkilökunnalle räätälöidyt konsertit, kertoo toiminnanjohtaja Timo Kotilainen. Arkipäivisin kaupungin keskustassa, Granitin aukiolla kaupunkilaiset pääsevät kuulemaan tunnelmapaloja viikon konserttitarjonnasta. Kesäkonsertit haluaa myös kasvattaa nuorista innokkaita kamarimusiikin kuluttajia tarjoamalla perinteisesti ilmaisen sisäänpääsyn konsertteihin kaikille alle 16-vuotiaille.

Konserttiviikon päätapahtumapaikkana on Suomen lasimuseo ja sen suuri sali. Sali on osoittautunut akustiikaltaan erinomaiseksi. Korkeatasoisen musiikin ohella kuulijan aisteja virittävät lasitaiteilijoiden upeat teokset. Esillä on muun muassa 30 kotimaisen huippumuotoilijan töitä Lasia ja muuta -näyttelyssä.

Lasimuseossa konsertoivat Uusi Helsinki -kvartetti (5.6.), jo yli kymmenen vuotta yhdessä konsertoinut duo Tanja Tetzlaff ja Gunilla Süssmann (6.6), kolmea eri kansallisuutta edustava The Cyprus Trio (7.6.), tenori Hannu Jurmu säestäjänään pianisti Ilmari Räikkönen (8.6.) sekä (10.6.) päätöskonsertissa Lohjan kaupunginorkesteri Esa Heikkilän johdolla. Päätöskonsertin solistit Antti Tikkanen, Linda Hedlund, Sauli Kulmala ja Tuomas Lehto loihtivat upeita elämyksiä, kun heidän taitavissa käsissään Pohjola Pankin Taidesäätiön arvosoittimet pääsevät oikeuksiinsa.

Perjantai-iltana (8.6.) StrongBows tarjoaa Kino Sammon intiimissä ilmapiirissä rockklassikoita jousille sovitettuina vahvalla naisenergialla. Lauantai-illan (9.6.) tunnelmallisesta konsertissa Riihimäen kappelikirkossa vastaavat Timo Korhonen ja Uli Kontu-Korhonen.

Etusivu