19.05.2014

Riihimäen Kesäkonsertit aloitti täydellä salilla

Viulistiveljekset Pekka ja Jaakko Kuusisto tarjoilivat huippukonsertin Riihimäen Kesäkonserttien ennakkokonsertissa Suomen lasimuseolla sunnuntaina. Veljesten upeasta soitosta pääsi nauttimaan 300 hengen yleisö kiehtovan lasinäyttelyn keskellä.

Kuusiston veljekset soittivat sekä perinteistä kamarimusiikkia kahdella viululla kuin myös elektronista koraali-improvisaatiota. Väliaika- ja loppuylimääräisineen sekä Pekka Kuusiston hienoine juontoineen konsertti oli upea musiikillinen elämys ja osoitti Kuusistojen huippuosaamista musiikkilajista toiseen.

Riihimäen Kesäkonserttien varsinainen festivaaliviikko soi 3.-8.6. Silloin perheteemaa lähestytään monesta musiikillisesta kulmasta. Lauantaina 7.6. Suomen lasimuseolla esiintyy toinen suomalainen musiikin suurperhe, kun Oramojen suvun jäsenet astuvat estradille. Viulistikapellimestari Sakari Oramo, hänen puolisonsa sopraano Anu Komsi, heidän poikansa, klarinetisti Taavi Oramo sekä Sakari Oramon äiti, pianisti Liisa Pohjola soittavat harvinaislaatuisessa yhteiskonsertissa. Konsertissa kuullaan muun muassa Berion, Mendelssohnin, Schubertin, Bartókin ja Crusellin musiikkia erilaisin kokoonpanoin.

 

Kesäkonsertit kaupunkilaisten arjessa

Tänä vuonna 33. kerran järjestettävät Riihimäen Kesäkonsertit on perinteisesti vienyt musiikin myös kaikkien kaupunkilaisten saataville ilmaiseksi. Arkipäivisin klo 12 kaupungin keskustassa Granitin aukion esiintymislavalla tarjoillaan pieniä maistiaiskonsertteja kesäisissä tunnelmissa.

Keskiviikkona järjestetään kaksi seniorikonserttia, toinen Riihikodin asukkaille ja henkilökunnalle ja toinen Kirkkopuiston seurakuntakodissa. Näissä konserteissa esiintyy Uotilan musisoiva perhe.

Torstai on lastenkonserttien päivä, kun Tohtori Torvi jousijoukkoinen saa kuulijoikseen päiväkoti-ikäisiä hoitajineen kahden konsertin verran Eteläisen koulun Matinsalissa.

Uutena toimintamallina Riihimäen Kesäkonsertit on tänä vuonna lähtenyt mukaan myös kulttuurikaveritoimintaan. Lisäksi Kesäkonserttien kaikkiin konsertteihin alle 16-vuotiailla on vapaa pääsy, kunhan lipun varaa etukäteen Riihimäen Kesäkonserttien toimistolta.

 

Riihimäen Kesäkonsertit järjestetään 3.-8.6.2014.

Koko Riihimäen Kesäkonserttien ohjelma löytyy osoitteesta www.riihimaenkesakonsertit.fi.