07.01.2014

Riihimäen Kesäkonsertit 2014: musiikilliset perheet kohtaavat

Riihimäen Kesäkonsertit soivat tulevana kesänä 3.-8.6. Perhe-teemalla. Kesäkonserttien ohjelmakokonaisuudesta jo vuodesta 2008 vastannut Esa Heikkilä haluaa tarjota kuulijoille hieman erilaisen näkökulman musiikkimaailmaan. Esille nousevat niin musisoivat perheet kuin soitinperheetkin. Kokonaistarjontaa täydentävät elokuvamaailmaa luotaavat konsertit.

Varaslähtö kesään otetaan perinteisesti jo toukokuussa (su 18.5.), kun Riihimäelle saadaan monipuoliset viulistiveljekset Pekka ja Jaakko Kuusisto. Molemmat ovat esiintyneet laajalti yhteistyössä suomalaisten orkestereiden kuin myös ulkomaisten kokoonpanojen kanssa. Veljekset ovat kuin kotonaan niin perinteisen kamarimusiikin kuin uuden, kokeilevat musiikin parissa. Kummatkin ovat voittaneet muun muassa Kuopion viulukilpailun. Riihimäen konsertissa on luvassa mm. Bachia, Bartókia ja Prokofievia.

Avajaiskonsertissa 3.6. esittäytyvät soitinperheet jousi-, vaski- ja puhallinkokoonpanoissa. Esa Heikkilä on koonnut ympärilleen taidokkaan jousikvintetin, jossa hänen lisäkseen soittavat Juhani Palola, Anu Airas, Tomi Uotila ja Timo Kotilainen. Luvassa on myös Lohjan orkesterin puhallinkvintetin sekä Sinfonia Lahti Brass Quintetin taidokasta tulkintaa.

Ulkomaisia huippumuusikoita Riihimäelle on tulossa kahden konsertin verran. Torstaina 5.6. esiintyy maailmanmaineeseen noussut sveitsiläinen viulisti Rachel Kolly d´Alba ensimmäisellä Suomen vierailullaan. Bach ja Ysaÿe ovat tämän hypnoottisen konsertin säveltäjiä. Kolly d´Albaa kuullaan myös sunnuntain päätöskonsertissa.

Perjantaina 6.6. Suomen lasimuseon estradille nousevat viulisti Wolfgang Schröder ja pianisti Florian Uhlig. Schröder vieraili Riihimäellä jo vuonna 2012 maineikkaan The Cyprus Trion jäsenenä. Saksalaiset Schröder ja Uhlig ovat saavuttaneet runsaasti mainetta laajoilla esiintymismatkoillaan ympäri maailmaa.

Oramoiden musiikkiperheen upeasta yhteisesiintymisestä pääsee nauttimaan lauantaina 7.6. Silloin esiintyvät Sakari Oramo (viulu), Anu Komsi (sopraano), Taavi Oramo (klarinetti) ja Liisa Pohjola (piano) tarjoten mielenkiintoisia ja nautinnollisia musiikkielämyksiä.

Elokuvan maailmaan Kesäkonsertit johdattaa kahden konsertin verran. Keskiviikkona 4.6. päästään isoisän aikaan Suomi-Filmin sävelin, kun musikaalien kestosuosikki ja tangokuningatar Arja Koriseva ja baritoni Hannu Lehtonen johdattavat kuulijat Suomi-Filmin kulta-aikaan. Heitä säestää Juha Tikan SF-orkesteri.

Kesäkonserttien päätöskonsertissa 8.6. elokuvaa lähestytään täysin toisenlaisesta näkökulmasta. Lohjan kaupunginorkesteri johtajanaan Esa Heikkilä ja juontaja Minna Lindgren laittavat valkokankaan soimaan ja johdattavat kuulijat elokuvamusiikin kaiken mahdollistavaan maailmaan. Tarjolla on elokuvamusiikkia koko perheelle.

Perhe-teemaa tukevat hyvin jälleen tulevana kesänäkin pidettävät lastenkonsertit sekä palvelutalokonsertit. Lastenkonserttien musiikillisesta seikkailusta vastaavat Tohtori Torvi ja Lohjan kaupunginorkesterin jousikvintetti. Palvelutalojen konserteissa matkalle musiikillisiin muistoihin johdattaa Uotilan musisoiva perhe.

Riihimäen Kesäkonsertit elää myös kaupunkilaisten arjessa tarjoten konserttiviikon arkipäivisin musiikillisen puolenpäivän hetken kaupungin keskustassa Granitin aukiolla.

Riihimäen Kesäkonsertit on kamarimusiikkitapahtuma, joka järjestetään jo 33. kerran. Lipunmyynti käynnistyy 20.1.2014.

Ohjelma kokonaisuudessaan löytyy osoitteesta www.riihimaenkesakonsertit.fi.