22.04.2014

Riihimäen Kesäkonsertit 2014: huippumuusikoita Sveitsistä ja Saksasta

Riihimäen Kesäkonserttien 33. kesä tuo jälleen huippumuusikoita myös maailmalta Riihimäelle. Sveitsiläinen viulisti Rachel Kolly d´Alba esiintyy resitaalikonsertissa 5.6. ja saksalaiset viulisti Wolfgang Schröder ja pianisti Florian Uhlig valloittavat kuulijansa 6.6. yhteiskonsertillaan.

Viulisti Rachel Kolly d´Alba aloitti viulunsoiton jo 5-vuotiaana ja debytoi solistina ollessaan vasta 12-vuotias. Myöhemmin hän on opiskellut myös musiikkianalyysia ja säveltämistä tavoitteenaan yhä enemmän oman musiikin luominen. Häntä pidetään yhtenä sukupolvensa taitavimmista muusikoista musikaalisuutensa, elinvoimaisen ja värikkään soittotapansa sekä ainutlaatuisen, vanhoihin viulutaitureihin verratun loistavan tekniikkansa vuoksi.

Kolly d´Alba on esiintynyt laajalti ympäri maailmaa ja voittanut lukuisia palkintoja levytyksillään. Rachel Kolly d´Alba on soittanut vuonna 1732 rakennetulla Stradivariuksella vuodesta 2011.

Riihimäen taidemuseossa 5.6. pidettävässä konsertissa kuullaan sekä Johann Sebastian Bachin että Eugène Ysaÿen sooloviuluteoksia.

Rachel Kolly d´Alba esiintyy myös Riihimäen Kesäkonserttien päätöskonsertissa 8.6. Lohjan kaupunginorkesterin solistina Koko perheen elokuvakonsertissa.

Viulisti Wolfgang Schröder ja pianisti Florian Uhlig esiintyvät perjantaina 6.6. Suomen lasimuseolla pidettävässä konsertissa. Heidän ohjelmistonsa koostuu Ludwig van Beethovenin, Robert Schumannin, Richard Straussin ja George Gershwinin musiikista.

Wolfgang Schröderin solistin ja kamarimuusikon ura on vienyt hänet tärkeimmille konserttiareenoille ja festivaaleille ympäri Eurooppaa, Amerikkaa ja Aasiaa. Schröder on toiminut useana vuonna Euroopan Unionin kamariorkesterissa ja Camerata Stuttgartissa taiteellisena johtajana.

Wolfgang Schröder on vieraillut aiemmin vuonna 2012 Riihimäen Kesäkonserteissa The Cyprus Trion jäsenenä.

Pianisti Florian Uhligin ura lähti todelliseen nousuun hänen osallistuttuaan 17-vuotiaana Schubert-pianokilpailuun. Kilpailun myötä hän päätyi juryssa istuneen Peter Feuchtwangerin mestariluokalle ja tie kohti ammattilaisuutta alkoi. Orkesterisolistina hän debytoi vuonna 1997 Lontoossa. Tämän jälkeen maailman konserttisalit ja festivaalit ovat tulleet hänelle tutuiksi.

Uhlig tunnetaan vahvana persoonana, joka etsii ohjelmistoonsa tavanomaisesta poikkeavia teoksia sekä jännittäviä ja unohdettujakin teoskokonaisuuksia haasteita pelkäämättä. Hän on toiminut vuodesta 2008 Johannesburgin kansainvälisen Mozart-festivaalin taiteellisena johtajana tavoitteenaan yhdistää länsimainen klassinen taidemusiikki, afrikkalaiset muusikot, afrikkalainen musiikkiperinne sekä jazz.
Riihimäen Kesäkosertit järjestetään 3.-8.6.2014.

www.riihimaenkesakonsertit.fi

 

Riihimäen taidemuseo torstai 5.6. klo 19.30

SVEITSINSERKKU

Rachel Kolly d´Alba

 

Suomen lasimuseo perjantai 6.6. klo 18.00

SAMAA SUKUA

Wolfgang Schröder, viulu

Florian Uhlig, piano