28.11.2012

Riihimäen Kesäkonsertit 2013

Tommi Hakala ja Juha Riihimäki palaavat vanhan kotikaupunkinsa estradille

Riihimäen Kesäkonserttien ennakkokonsertissa sunnuntaina 5. toukokuuta estradille nousevat Riihimäeltä maailmanmaineeseen nousseet baritoni Tommi Hakala ja tenori Juha Riihimäki säestäjänään Kristian Attila. Konsertti pidetään Suomen lasimuseon upeassa isossa salissa. Varsinainen kesäkonserttiviikko soi 4.- 9.6.2013.

Konsertin musiikillinen anti muodostuu kahdesta toisiaan täydentävästä osasta. Luvassa on muun muassa Merikannon ja Kuulan musiikkia, mutta myös uutta suomalaista tuotantoa. Toinen osa edustaa oopperakirjallisuuden helmiä aarioiden ja duettojen myötä.

Riihimäeltä syntyisin oleva baritoni Tommi Hakala teki kansainvälisen läpimurtonsa vuonna 2003, kun hän voitti BBC:n järjestämän, maailman arvostetuimpiin kuuluvan ”Singer of the World” -laulukilpailun. Jo tätä ennen hän oli voittanut Merikanto-laulukilpailun vuonna 2001. Hakala on esiintynyt laajalti maailman merkittävimmissä oopperataloissa ja huippuorkestereiden solistina. Näytäntökaudella 2012 – 2013 hän on kiinnitettynä Suomen Kansallisoopperaan.

Tenori Juha Riihimäki aloitti musiikkiopintonsa Riihimäen musiikkiopistossa, josta hänen tiensä on johtanut moniin Euroopan oopperataloihin vierailevaksi esiintyjäksi. Lisäksi hän esiintyy solistina lukuisissa konserteissa ja oratorioissa kotimaassa ja ulkomailla.
Juha Riihimäki on kuulunut Suomen Kansallisoopperan solistikuntaan vuodesta 2001.

Konsertin säestäjänä toimii pianisti Kristian Attila, joka on yksi kysytyimpiä suomalaisia liedpianisteja. Hän on toiminut virallisena pianistina lukuisissa laulukilpailuissa. Kristian Attila on myös säveltänyt piano- ja kamarimusiikkia.

Konsertin lipunmyynti käynnistyy maanantaina 3.12.2012.

Kesäkonserttiviikon ohjelma kokonaisuudessaan julkaistaan joulukuun aikana.

Riihimäen Kesäkonsertit on kamarimusiikkitapahtuma, joka järjestetään tulevana kesänä jo 32. kerran. Tapahtuman taiteellisena johtajana on lahtelainen kapellimestari ja viulisti Esa Heikkilä.

Etusivu