27.03.2015

Riihimäen Kesäkonserteissa Samae Koskinen, mies ja kitara lapsuusmaisemissaan

Riihimäellä 1978 syntynyt Samae Koskinen, oikealta nimeltään Sami Koskinen, palaa synnyinkaupunkinsa estradille lauantaina 6.6. Riihimäen Kesäkonserteissa. Riihimäen Teatterilla Samae esiintyy aidoimmillaan, kombinaatiolla mies ja kitara. Miehen bändi Samae Koskisen Korvalääke pitää kesän keikkataukoa ja valmistelee uutta levyään.

Samae Koskinen on laulaja-lauluntekijä, joka tunnetaan herkän rehellisistä sanoituksistaan ja tarttuvista melodioistaan. Koskinen on tullut tunnetuksi soolotuotantonsa lisäksi Sister Flo -yhtyeen perustajajäsenenä ja keulakuvana. Samaen keväällä 2013 julkaistu Hyvä päivä -albumi keräsi huippuarviot, ja samana kesänä tehty festarikiertue onnistui yli odotusten. Menestyksekkään kesän kruunasi Hyvä päivä -singlen valinta vuoden 2013 kesähitiksi Radio Helsingin kuuntelijaäänestyksessä.

Samae Koskinen teki alkuvuonna 2013 myös menestyksekkään kiertueen Helsingin Kaupunginorkesterin ja Radion Sinfoniaorkesterin soittajista koostuvan jousikvartetin kanssa. Syksyllä ryhmä esiintyi jälleen yhdessä viisi paikkakuntaa kattavalla kiertueella.

Koskinen teki ensimmäisen sooloalbuminsa Vol.1 (2006) sanoitukset yhteistyössä nykyrunoilijoiden ja -kirjailijoiden kanssa. Elossa-levylle (2009) Koskinen halusi kirjoittaa tekstejä myös itse ja ne syntyivät yhteistyössä Kauko Röyhkän kanssa. Neljän sooloalbumin ja kolmen soolosinglen lisäksi Samae Koskinen on vieraillut muun muassa Sauruksen Elossa-albumilla sekä Ruger Hauerin Erectus-albumilla. Lisäksi hän on kirjoittanut tekstejä Anna Puulle sekä toiminut levytuottajana.

Alkuvuoden aikana Samae Koskinen on tullut tutuksi monille television kautta. Hän on tarttunut uuteen haasteeseen juontamalla 7-osaisen tv-sarjan Ruoka-Suomi Teemalla. Tämä on ollut luontevaa, sillä hänet tunnetaan ruokaharrastajana. Lisäksi Samae Koskinen nähdään myös Sata päivää ilman viinaa -sarjassa.

Riihimäen Kesäkonsertit järjestetään 2.-7.6.2015.

www.riihimaenkesakonsertit.fi

Lauantai 6.6. klo 18.00 Riihimäen Teatteri 30 / 25 e

HYVÄ PÄIVÄ

Samae Koskinen, laulu ja kitara