30.09.2022

Riihimäen kesäkonserteille uusi toiminnanjohtaja, taiteellisena johtajana jatkaa Ismo Eskelinen

Riihimäen kesäkonserttien hallitus on valinnut festivaalin uudeksi toiminnanjohtajaksi 1.10.2022 alkaen apulaisrehtori Minna Kajanderin. Taiteellisena johtajana tulevan kesän suunnittelee kitarataiteilija Ismo Eskelinen.

Riihimäen kesäkonserttien hallituksen puheenjohtaja Martti Paloheimo iloitsee:

– Toivotan Minnan lämpimästi tervetulleeksi Riihimäen kesäkonserttien toimintaan. Olen myös hyvin iloinen Ismon jatkosta taiteellisena johtajana.

Nykyinen toiminnanjohtaja Charlotta Kivistö jää pois tehtävästä monien vuosien ja onnistuneiden kausien jälkeen. Hän aloitti alkusyksystä Turku Filharmonian toisena intendenttinä.

Uusi toiminnanjohtaja on tullut tutuksi Riihimäen musiikkiopiston apulaisrehtorina. Tässä tehtävässä hän aloitti vuoden 2021 elokuussa. Kajander on kokenut rehtori, puhallinorkestereiden johtaja, opettaja ja pasunisti. Näiden lisäksi hänellä on kokemusta festivaalityöstä Lieksan Vaskiviikolta ja Crusell-viikolta. Minna Kajander on toiminut Suomen Puhallinorkesteriliiton ja Suomen musiikkioppilaitosten liiton hallituksissa usean vuoden ajan.

– Musiikkifestivaalin johtaminen poikkeaa oppilaitoksen johtamisesta erityisesti vauhdin puolesta. Festivaalin suunnittelu ja markkinointi on toki pitkäjänteistä työtä, mutta itse tapahtuman aikaan työtä tehdään nopealla tempolla! Minusta on hienoa voida yhdistää nämä kaksi asiaa omassa työssäni ja uudella kotipaikkakunnallani Riihimäellä, kertoo Kajander.

Korkeasta taiteellisesta tasostaan tunnettu Riihimäen kesäkonsertit -kamarimusiikkifestivaali jatkaa yhteistyötään Ismo Eskelisen kanssa. Tulevaa kesää suunnitellaan jo kovaa vauhtia. Mielenkiintoisista, monipuolisista ja korkeatasoisista konserteista halutaan pitää kiinni.

-Minulle tärkeää on suunnitella festivaali, jonka konsertteihin haluaisin itse mennä. Hyvän ohjelman tulee olla mukaansatempaava, koskettava ja hauska, muistuttaa Eskelinen.

Riihimäen kesäkonsertit haluaa löytää tulevana kesänä uutta, nuorta yleisöä ja tiivistää suhdettaan musiikkiopistoon, oppilaitokseen, jonka suojista festivaali ja leiri yli 40 vuotta sitten käynnistyi.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

06.02.2024

Riihimäen kesäkonserttien ohjelma julkaistu

Riihimäen kesäkonsertit järjestetään 4.6.-9.6.2024 ja festivaalin teemana on Tonava. Tällä teemalla avautuu kolmen seuraavan kesän värikäs ja monikulttuurinen musiikkimatka, jonka taiteellisesta suunnittelusta on vastannut tapahtuman uusi taiteellinen johtaja Tuomas Turriago. Vuonna 2025 Riihimäen kesäkonsertit  järjestetään…