01.02.2016

Riihimäen kesässä soivat tutut huiput ja tulevaisuuden tähdet

Riihimäen Kesäkonsertit -musiikkifestivaali soi tulevana kesänä jo 35. kerran. Luvassa on vaihteleva kattaus maailman huipulle jo nousseita ja sinne matkaavia suomalaistähtiä sooloesityksistä erilaisiin isompiin kokoonpanoihin. Tarjolla on niin perinteitä noudattavaa kamarimusiikkia kuin taiteenrajoja ravistelevia esityksiä. Kotimaisten muusikoiden lisäksi viikolla kuullaan myös uusia tuulia Itävallasta ja Ruotsista.

Riihimäen Kesäkonsertit soi 7.-12.6.2016 ympäri kaupunkia useissa eri paikoissa. Tarjolla on 9 maksullista esitystä ja 8 ilmaiskonserttia. – Juhlavuoden esiintyjien ja heidän teosvalintojensa yhtenä yhdistävänä tekijänä on matkustaminen ja kokemusten kerääminen sekä sitä kautta kasvaminen alansa huippuammattilaisiksi. Jotkut ovat jo estradien valtiaita ja jotkut matkalla kirkkaimpiin parrasvaloihin, kiteyttää Riihimäen Kesäkonserttien taiteellisena johtajana toista vuotta toimiva sellisti Joel Laakso.

Kesäkonsertit ottaa perinteisesti varaslähdön kesään jo toukokuussa, tänä vuonna äitienpäivän aattona 7.5. Riihimäen lasimuseossa pidettävässä konsertissa, jossa esiintyy Riihimäeltä lähtöisin oleva baritoni Tommi Hakala pianistinaan Kristian Attila. Hakalalle maailman merkittävimmät oopperatalot ja esiintymislavat ovat tulleet tutuiksi, mutta mieluista on myös palata lapsuuden kotikaupungin tutuille tantereille.

Varsinainen konserttiviikko käynnistyy tiistaina 7.6. FiBO:n eli Suomalaisen barokkiorkesterin konsertilla, jossa kahden säveltäjän, Henry Purcellin ja Kaija Saariahon teokset vuorottelevat Shakespearen Myrsky-näytelmän innoittamilla teemoilla. Konsertin solisteina laulavat sopraano Pia Freund ja baritoni Gabriel Suovanen.

Keskiviikkona 8.6. vuoron saa barokkimusiikki, kun Laura Vikman (viulu), Alexander Rudin (sello) ja Aapo Häkkinen (cembalo) tarttuvat Biberin, Locatellin ja Boccherinin teoksiin. Tempera-kvartetista tuttu Laura Vikman trioineen tarjoilee matkan barokin aarreaittaan.

Lappeenrannan laulukilpailussa vastikään jaetulle toiselle sijalle tullut mezzosopraano Anu Ontronen esiintyy torstaina 9.6. lasimuseolla omassa liedkonsertissaan.

Perjantaina 10.6. Riihimäen taidemuseossa vietetään espanjalaista iltapäivää kitaristien, Petri Kumelan ja Joonas Wideniuksen seurassa. Maamme kitaristien kärkijoukkoon kuuluva kaksikko on kotonaan niin klassisen kitaransoiton kuin nykymusiikin ja tulisen flamenconkin vietävinä. Lauantaina saman esiintymispaikan valtaa kolmen nuoren kilpailuvoittajan keväällä perustama trio. Tami Pohjola (viulu), Senja Rummukainen (sello) sekä Johannes Piirto (piano) huokuvat nuoruuden voimaa ja intoa.

Perjantai- ja lauantai-iltoina musiikki soi tunnelmallisessa Kino Sammossa. Perjantaina pistäydytään Jazzpysäkillä, kun Mikko Innanen ja Innkvisitio yllättää varmasti kaikki jazzmusiikin ystävät. Huippuryhmän musiikki ei vain svengaa coolisti, vaan myös vääntää, kääntää ja säväyttää.

Itävaltalaisduo Matthias Bartolomey (sello) ja Klemens Bittmann (viulu ja mandola) saavat musiikillisia ihmeitä aikaan Kino Sammossa kokeilevalla ja uutta luovalla musiikillaan lauantaina.

Sunnuntain 12.6. päätöskonsertissa lasimuseolla esiintyy Stockholm Syndrome ja kitaristi Gustav Lundgren synnyttäen moniulotteisen konserttikokonaisuuden, jota palvelevat soiton ohella niin runot, ääninauhat kuin videoinstallaatiotkin. Päätöskonsertin lipun hintaan sisältyy myös väliaikatarjoilu.

35-vuotiaan Riihimäen Kesäkonserttien tarkoituksena on edistää ja kehittää musiikkikulttuuria ja -kasvatusta. Kesäkonsertit tarjoaakin alle 18-vuotiaille ilmaisen sisäänpääsyn kaikkiin konsertteihin. Perinteisiin kuuluvat myös lastenkonsertit. Keskiviikkona 8.6. Musiikkiteatteri Kapsäkki viihdyttää lapsia kahden ilmaiskonsertin verran Eteläisen koulun Matinsalissa esityksellään ”Maukan ja Väykän hyvä päivä”.

Festivaaliviikolla joka arkipäivä tiistaista lauantaihin klo 12 Riihimäen Granitin aukiolla järjestetään pienimuotoinen ilmaiskonsertti päivän musiikkitarjonnasta. Sateen yllättäessä musiikki soi läheisen musiikkiopiston tiloissa.

Kesäkonserttien lipunmyynti käynnistyy 1.3.2016

www.riihimaenkesakonsertit.fi