13.06.2016

Riihimäen Kesäkonserttien 35-vuotisjuhlafestivaali: Tinkimättömästi musiikin huipulla

Sunnuntaina päättynyt Riihimäen Kesäkonserttien 35. musiikkifestivaali tarjosi yhteensä 18 konserttia, joissa ei tason suhteen tänäkään vuonna tingitty, vaan esiintyjinä oli suomalaisia huippumuusikoita useista musiikkityyleistä, niin nuoria tulevia tähtiä kuin jo kannuksensa kansainvälisilläkin estradeilla ansainneita. Kokonaisuutta täydensivät vierailuesitykset Itävallasta ja Ruotsista. Kaikkiaan konsertit keräsivät 1850 kuulijaa, mikä oli hieman edellisvuotta vähemmän.

– Olen erittäin innostunut työstäni Riihimäen Kesäkonserttien parissa, sillä suunnittelutyössä olen päässyt toteuttamaan omia ajatuksiani ja haaveitani ohjelman suhteen, kertoo Riihimäen Kesäkonserttien taiteellisena johtajana toista vuotta toimiva sellisti Joel Laakso. Joel Laakso jatkaa taiteellisena johtajana myös kolmannen vuoden, joten hänen kädenjälkensä nähdään ensi vuodenkin ohjelmistossa.

Ensimmäistä vuottaan Riihimäen Kesäkonserttien hallituksen puheenjohtajana toimiva Martti Paloheimo toteaa festivaalin olleen tänä vuonna erittäin onnistunut ja katseet suunnataan nyt vahvasti tulevaisuuteen ja perinteitä kunnioittavaan uudistumiseen.

Tänä kesänä oli tarjolla musiikkia liedistä ja perinteisestä kamarimusiikista jazziin ja taiteenrajoja ylittäviin musiikkiesityksiin. Konserteista loppuunmyytyjä olivat toukokuinen baritoni Tommi Hakalan ennakkokonsertti, perjantain kitaristien (Kumela, Widenius) Espanjalainen iltapäivä sekä nuorten mestarisoittajien trio (Pohjola, Rummukainen, Piirto). Lisäksi kaksi tarinallista lastenkonserttia esitettiin täydelle salille.

Tapahtumaviikon aikana joka arkipäivä Granitin aukiolle oli järjestetty ilmaiskonsertit päivän teemasta. Kesämyrskyn riepotellessa Riihimäkeäkin festivaaliviikon aikana, pakattiin joinakin päivinä nuotit sekä soittimet ja siirryttiin läheisen kahvila Feeniksin ja musiikkiopiston sisätilojen lämpöön. Kesäkonsertit järjesti myös seniorikonsertin Riihikodin asukkaille ja henkilökunnalle.

Riihimäen Kesäkonsertit haluaa myös edistää nuorten mahdollisuuksia päästä korkeatasoisen musiikkitarjonnan äärelle tarjoamalla alle 18-vuotiaille ilmaisen sisäänpääsyn konsertteihin.

Ensi vuonna Riihimäen Kesäkonsertit soivat 6.-11.6.2017. Ensi vuoden tarjonnasta kerrotaan lähemmin syksyn aikana.

www.riihimaenkesakonsertit.fi